Cassolette St Jacques Kreeft met kool

Dit verfijnde gastronomische gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden en gemakkelijk te bereiden. Het zal je gasten verrukken met een boeket van zoete, gejodeerde smaken!

la belle iloise cassolette homardine à la bisque de homard recette de cassolette à la bisque de homard
2 mensen
15 min voorbereiding
25 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik (400 g) belle-iloise kreeftenbisque

  • 4 grote sint-jakobsschelpen

  • 6 grote garnalen

  • 2,5 cl Whisky

  • 8 spruitjes

  • 1 kleine wortel (70g)

  • 3 el. olijfolie

  • 2 snufjes Espelette peper

Bisque de Homard Bisque de Homard
Een uitstekend recept dat zacht en delicaat is
€ 23,00
€ 23,00

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
40 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
25 min
  • Stap 1
    Schil de kool en de wortel.
  • Stap 2
    Snijd de wortel in julienne reepjes.
  • Stap 3
    Snijd de kolen in vieren en verwijder de buitenste bladeren.
  • Stap 4
    Verhit een pan met gezouten water en blancheer de groenten één voor één.
  • Stap 5
    Eerst de wortel 1 minuut, dan de koolbladeren 30 seconden en dan de koolharten 5 minuten, één voor één.
  • Stap 6
    Bak de sint-jakobsschelpen en garnalen in de olijfolie en flambeer met de whisky.
  • Stap 7
    Verwarm ondertussen de kreeftenbisque in een steelpan met de Spaanse peper, de koolbladeren, de helft van de koolharten en de worteljulienne. Laat 2 minuten koken.
  • Stap 8
    Giet de geflambeerde sint-jakobsschelpen en garnalen erbij en dek af met een deksel. Zet het vuur uit zodra de eerste bouillon kookt.
  • Stap 9
    Laat 10 minuten rusten (om de sint-jakobsschelpen te laten garen).
  • Stap 10
    Schep in kleine ovenschaaltjes en versier met de overgebleven kool.
  • Stap 11
    Plaats ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C (th.6) voor het opdienen.
Tip van de chef

Om als hoofdgerecht te serveren, voeg je een extra sint-jakobsschelp per persoon toe en serveer je er 45 g rijst per persoon bij.

Voor een aantrekkelijke presentatie vorm je de rijstporties in een schaaltje en bestrooi je ze met een snufje Espelettepeper en een paar vlokken kervel.

Overige inkomsten

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Cockerel met bisquaisesaus en geplette kastanjes
Warme gerechten
Bekijk het recept
Kreeft cappucci
Soepen
Bekijk het recept
Armoricaanse gratin
Warme gerechten
Bekijk het recept
Bisque van kreeft met krab en sinaasappelschil
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.