Cassolette St Jacques Kreeft met kool
Dit verfijnde gastronomische gerecht is ideaal voor feestelijke gelegenheden en gemakkelijk te bereiden. Het zal je gasten verrukken met een boeket van zoete, gejodeerde smaken!


Alle ingrediënten
1 blik (400 g) belle-iloise kreeftenbisque
4 grote sint-jakobsschelpen
6 grote garnalen
2,5 cl Whisky
8 spruitjes
1 kleine wortel (70g)
3 el. olijfolie
2 snufjes Espelette peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Schil de kool en de wortel.
-
Stap 2Snijd de wortel in julienne reepjes.
-
Stap 3Snijd de kolen in vieren en verwijder de buitenste bladeren.
-
Stap 4Verhit een pan met gezouten water en blancheer de groenten één voor één.
-
Stap 5Eerst de wortel 1 minuut, dan de koolbladeren 30 seconden en dan de koolharten 5 minuten, één voor één.
-
Stap 6Bak de sint-jakobsschelpen en garnalen in de olijfolie en flambeer met de whisky.
-
Stap 7Verwarm ondertussen de kreeftenbisque in een steelpan met de Spaanse peper, de koolbladeren, de helft van de koolharten en de worteljulienne. Laat 2 minuten koken.
-
Stap 8Giet de geflambeerde sint-jakobsschelpen en garnalen erbij en dek af met een deksel. Zet het vuur uit zodra de eerste bouillon kookt.
-
Stap 9Laat 10 minuten rusten (om de sint-jakobsschelpen te laten garen).
-
Stap 10Schep in kleine ovenschaaltjes en versier met de overgebleven kool.
-
Stap 11Plaats ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C (th.6) voor het opdienen.
Om als hoofdgerecht te serveren, voeg je een extra sint-jakobsschelp per persoon toe en serveer je er 45 g rijst per persoon bij.
Voor een aantrekkelijke presentatie vorm je de rijstporties in een schaaltje en bestrooi je ze met een snufje Espelettepeper en een paar vlokken kervel.