Aperitief Mini-Macs
Ga voor variatie om indruk te maken op je gasten door deze kleine canapés in hamburgerstijl te maken met blini's, fromage frais en ons volledige assortiment visspreads: subtiele rillettes, crèmes die smelten in je mond en fijne gejodeerde mousses die je er gewoon op smeert!


Alle ingrediënten
2 x 60g blikjes la belle-iloise smeersels
30 mini blini's
50 g fromage frais
Een keur aan kruiden, zaden, specerijen, viskuit en specerijen voor de decoratie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de blini's 1 minuut in de oven of 30 seconden in de magnetron.
-
Stap 2Verdeel een blikje smeerbare kaas over 7 blini's en dek af met nog een blini.
-
Stap 3Versier met een toefje fromage frais en kruiden, zaden, specerijen, viskuit, specerijen of andere ingrediënten.
Voor extra verwennerij kun je een kleine verrassing toevoegen voordat je de tweede blini er weer op doet. Hier zijn een paar voorbeelden van smaakcombinaties:
- Tonijn rillettes met groene peper en een stukje zuur fruit (groene appel of kiwi) voor een contrast in textuur en smaak.
- Sardinecrème met gekonfijte gember of roze bessen voor een contrasterende smaak
- Crème van zalmsoep met zalmkuit of wasabi voor een 2-staps mondgevoel
- Thoionade met feta of mozzarella voor contrasterende stevigheid
- Tonijnmousse met pompoenpitten of pijnboompitten voor een knapperige textuur
- Kreeftenmousse met verse koriander of kervel voor een subtiele toets
- Als je veel blini's maakt, gebruik dan een spuitzak om ze te vullen in plaats van ze uit te smeren. Als de tweede blinis niet goed plakken, voeg dan een beetje fromage frais toe.