Aubergines met Luzienne tonijnvlokken

4 mensen
15 min voorbereiding
25 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 x 160g blikken la belle-iloise tonijnvlokken, Luzienne stijl

  • 3 aubergines

  • 40 g verkruimelde feta

  • 70 g kerstomaatjes

  • Basilicum

  • Olijfolie

Voorjaarsselectie
Tonijnvlokken - Luzienne Tonijnvlokken - Luzienne
Geïnspireerd door Baskenland, met Espelette peper en Bayonne ham
€ 13,55
€ 23,60

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
40 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
25 min
  • Stap 1
    Was de aubergines, snijd ze in de lengte doormidden en kerf het vruchtvlees licht in met de punt van een mes.
  • Stap 2
    Besprenkel met olijfolie, leg op een bakplaat met de vleeskant naar beneden en bak 15 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
  • Stap 3
    Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en hak de basilicum fijn.
  • Stap 4
    Zodra de aubergines gaar en gekleurd zijn, haal je ze uit de oven en bedek je ze met de tonijnkruimels, kerstomaatjes, verkruimelde feta en basilicum.
  • Stap 5
    Voeg een drupje olijfolie toe en serveer warm of koud.
Tip van de chef

Om ze warm te eten: hol de binnenkant van de aubergines na het koken uit, meng met de rest van de ingrediënten, garneer de vliezen en zet nog een paar minuten in de oven.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Menton versheid in tomaten
Ingangen
Bekijk het recept
Courgettes gevuld met aardappelpuree en tonijn
Warme gerechten
Bekijk het recept
Paillasson taart à la Luzienne
Warme gerechten
Bekijk het recept
Gevulde groenten met tonijn
Aperitief
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.