Bladerdeeggebak met Sardientjes uit Saint-Georges

6 mensen
10 min voorbereiding
15 min koken

Alle ingrediënten

  • 3 blikjes van 115g la belle-iloise Saint-Georges Sardines

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • 60g gedroogde tomatenkaviaar

  • Een paar gehakte basilicumblaadjes

  • Een beetje eigeel (voor vergulden)

Niet te missen
Sardines à l'Huile d'olive St-Georges Sardines à l'Huile d'olive St-Georges
Het sleutelrecept dat onze geschiedenis heeft gesmeed
€ 12,65
€ 16,65

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
25 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
15 min
  • Stap 1
    Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 rechthoeken uit
  • Stap 2
    Laat de sardientjes uitlekken
  • Stap 3
    Verdeel 1 volle theelepel tomatenkaviaar over elk gebakje
  • Stap 4
    Leg vervolgens 2 sardines met de kop tegen de staart
  • Stap 5
    Strooi gehakte basilicum over de sardines
  • Stap 6
    Bestrijk elk bladerdeeg met de vergulding (eidooier gemengd met een scheutje water)
  • Stap 7
    Bak 15 minuten in een hete oven op 210°C (gas mark 7)
  • Stap 8
    Warm opdienen
Tip van de chef

Serveer deze bladerdeeggebakjes met een salade gemengd met een paar plakjes tomaat.

Vervang de zongedroogde tomatenkaviaar door tapenade (gebruik de helft minder).

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Warme toast met Sardientjes Saint-Georges
Sardientjes op focaccia
Ingangen
Bekijk het recept
Toast met Sardientjes en guacamole
Aperitief
Bekijk het recept
Verkruimeld bladerdeeg als aperitief
Aperitief
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.