Bladerdeeggebak met Sardientjes uit Saint-Georges


Alle ingrediënten
3 blikjes van 115g la belle-iloise Saint-Georges Sardines
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
60g gedroogde tomatenkaviaar
Een paar gehakte basilicumblaadjes
Een beetje eigeel (voor vergulden)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Rol het bladerdeeg uit en snijd er 6 rechthoeken uit
-
Stap 2Laat de sardientjes uitlekken
-
Stap 3Verdeel 1 volle theelepel tomatenkaviaar over elk gebakje
-
Stap 4Leg vervolgens 2 sardines met de kop tegen de staart
-
Stap 5Strooi gehakte basilicum over de sardines
-
Stap 6Bestrijk elk bladerdeeg met de vergulding (eidooier gemengd met een scheutje water)
-
Stap 7Bak 15 minuten in een hete oven op 210°C (gas mark 7)
-
Stap 8Warm opdienen
Serveer deze bladerdeeggebakjes met een salade gemengd met een paar plakjes tomaat.
Vervang de zongedroogde tomatenkaviaar door tapenade (gebruik de helft minder).