Buddha bowl met makreel, citroen-bergamot en dille
Probeer de kom-trend voor een even mooi als smakelijk en creatief gerecht! Perfect voor een maaltijd die zowel gezond als compleet is, hoef je alleen maar een mix van peulvruchten en dunne plakjes rauwe groenten samen te stellen en onze 'Simply' Makreelfilets te combineren met een fromage blanc saus!


Alle ingrediënten
2 x 118g blikjes la belle-iloise makreelfilets met citroen-bergamot en dille
150 g rijst
50 g rode quinoa
1/2 oranje paprika (ongeveer 80 g)
1 rode ui (ongeveer 100 g)
1/3 komkommer (ongeveer 150 g)
1/4 witte kool (ongeveer 250 g)
1 avocado (ongeveer 160 g)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Kook de rijst met de quinoa, giet af en laat afkoelen.
-
Stap 2Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en maak met een lepel het vruchtvlees los van een blok. Snijd in reepjes en besprenkel met citroensap om oxidatie te voorkomen.
-
Stap 3Snijd de paprika, ui, witte kool en komkommer in heel dunne reepjes, kruid licht met een snufje zout en laat marineren in de koelkast.
-
Stap 4Meng het makreelsap met de fromage blanc om de saus te maken.
-
Stap 5Verdeel de koude rijst over de bodem van de kommen
-
Stap 6Schik elk ingrediënt harmonieus naast de anderen volgens kleur en leg de grof verkruimelde makreel in het midden.
-
Stap 7Serveer met de saus
Je kunt een mandoline gebruiken om de groenten heel fijn te snijden. Voor groenten die lichter verteerbaar zijn, kun je ze blancheren in kokend water of in een dunne laag uitspreiden op een bord en 3 minuten in de magnetron op maximaal vermogen, het sap laten weglopen en laten afkoelen.
Je kunt ook een kant-en-klare rijst- en granenmix gebruiken.