Tonijn en groene olijvencake
Alle ingrediënten
2 blikjes van 139g la belleloise Tonijn au naturel
3 eieren
150 g tarwebloem
1 zakje bakpoeder
100 g verse room
100 g ontpitte groene olijven
2 uien
1 eetlepel olijfolie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 160 °C
-
Stap 2Fruit de gesnipperde uien in olijfolie
-
Stap 3Meng in een kom de eieren met de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper tot er geen klontjes meer zijn
-
Stap 4Voeg de room toe en meng goed
-
Stap 5Voeg de verkruimelde tonijn, de kruiden en de in ringetjes gesneden olijven toe
-
Stap 6Een cakevorm invetten (boter + bloem) en het mengsel erin gieten
-
Stap 7Bak 50 minuten tot 1 uur in een hete oven. Controleer of het gaar is door er met de punt van een mes in te prikken. Deze moet er droog en warm uitkomen
-
Stap 8Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast
Je kunt de olijven vervangen door reepjes geschilde (of ingeblikte) rode peper.
Serveer met een groene salade voor een zomerse maaltijd