Oosterse sardineslippers
Breng wat zonneschijn op je bord en wat warmte in de winter met deze bakstenen die zuiderse groenten combineren met sardines gekookt met oosterse kruiden... Warm geserveerd is dit een voorgerecht dat troost, ontsnapping en genot biedt!


Alle ingrediënten
2 blikjes (115 g) la belle-iloise sardines warm gekookt met oosterse kruiden
1 kleine aubergine (ongeveer 300 g)
1 ui (ongeveer 120 g)
1 kleine courgette (ongeveer 200 g)
2 snufjes gehakte peterselie
3 tot 4 vellen baksteendeeg
1 theelepel zout (2,5 g)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Was en snijd de aubergines en courgettes in blokjes van 1 cm
-
Stap 2Snipper de ui
-
Stap 3Meng de groenten met het zout in een kom
-
Stap 4Verdeel het mengsel in een enkele laag over een schaal en bak 15 minuten in een zeer hete oven op 240°C (gasstand 8), roer halverwege
-
Stap 5Laat de groenten afkoelen
-
Stap 6Maak de sardines en de saus grof
-
Stap 7Meng de sardines, groenten en peterselie (controleer de kruiden)
-
Stap 8Snijd de bladen baksteendeeg in 2
-
Stap 9Doe wat van het mengsel in het midden van het lange uiteinde
-
Stap 10Vouw de kortere randen om en rol op het overgebleven vel baksteendeeg op tot een kleine rechthoek
-
Stap 11Bestrijk de turnovers met olijfolie en leg ze in een ovenschaal
-
Stap 12Bak 12 minuten op 200°C (gasstand 6/7)
-
Stap 13Serveer warm met een groene salade en een paar plakjes tomaat
Gebruik voor extra knapperigheid 2 lagen baksteendeeg.
Om tijd te besparen kun je courgettes en aubergines gebruiken die al gegrild zijn.
De vulling kan een dag van tevoren worden bereid.