Clafoutis met Zeebrasem en Aardperen

Geef je geliefden het geschenk van troost door snel en gemakkelijk een heerlijke hartige clafoutis te maken met zeebrasem, aardperen, pastinaken en kastanjes: een smakelijk en gezellig gerecht dat helemaal rond en zoet is!

recette clafoutis à la dorade recette la belle-iloise clafoutis de dorade aux topinambours
6 mensen
5 min voorbereiding
15 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik (380 g) la belle-iloise Soep van Zeebrasem, Aardpeer en Boekweit

  • 3 eiren

  • 2 theelepels aardappelzetmeel (ongeveer 15 g)

  • 30 g geraspte Emmentaler kaas

  • Zout

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
20 min
Voorbereiding :
5 min
Koken :
15 min
  • Stap 1
    Verwarm de oven voor op 210°C (gasstand 6/7)
  • Stap 2
    Meng de eieren, het aardappelzetmeel en het zout tot een gladde massa, voeg dan de inhoud van het soepblik toe en meng opnieuw
  • Stap 3
    Verdeel over 6 individuele gratinschalen
  • Stap 4
    Bestrooi met geraspte kaas
  • Stap 5
    Bak 15 minuten in een hete oven
  • Stap 6
    Serveer met een groene salade als hoofdgerecht
Tip van de chef

Voor iets originelers en heerlijkers voeg je een paar gehakte gekookte champignons of kastanjes toe aan de bodem van het gerecht.

Je kunt ook een paar draaien Sichuan pepermolen aan het mengsel toevoegen voor het koken.

De clafoutis kan van tevoren worden klaargemaakt en opnieuw worden opgewarmd in de oven op 120°C.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Arvoricaanse paletten met Bretons zeewier
Vegetarisch
Bekijk het recept
Lasagne basquaise
Warme gerechten
Bekijk het recept
Vissers uiensoep
Soepen
Bekijk het recept
Toast op belle-iloise wijze
Ingangen
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.