Clafoutis met Zeebrasem en Aardperen
Geef je geliefden het geschenk van troost door snel en gemakkelijk een heerlijke hartige clafoutis te maken met zeebrasem, aardperen, pastinaken en kastanjes: een smakelijk en gezellig gerecht dat helemaal rond en zoet is!


Alle ingrediënten
1 blik (380 g) la belle-iloise Soep van Zeebrasem, Aardpeer en Boekweit
3 eiren
2 theelepels aardappelzetmeel (ongeveer 15 g)
30 g geraspte Emmentaler kaas
Zout
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 210°C (gasstand 6/7)
-
Stap 2Meng de eieren, het aardappelzetmeel en het zout tot een gladde massa, voeg dan de inhoud van het soepblik toe en meng opnieuw
-
Stap 3Verdeel over 6 individuele gratinschalen
-
Stap 4Bestrooi met geraspte kaas
-
Stap 5Bak 15 minuten in een hete oven
-
Stap 6Serveer met een groene salade als hoofdgerecht
Voor iets originelers en heerlijkers voeg je een paar gehakte gekookte champignons of kastanjes toe aan de bodem van het gerecht.
Je kunt ook een paar draaien Sichuan pepermolen aan het mengsel toevoegen voor het koken.
De clafoutis kan van tevoren worden klaargemaakt en opnieuw worden opgewarmd in de oven op 120°C.