Venkelpannetje met Escartefigue


Alle ingrediënten
1 blik (80 g) Escartefigue la belle-iloise makreelschilfers
1/2 venkelknol (ongeveer 200 g)
4 snufjes zout
2 snufjes peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd de venkel doormidden en vervolgens in dunne reepjes (in een keukenmachine)
-
Stap 2Meng in een kom de venkel met het zout en de peper.
-
Stap 3Voeg het blikje makreelschilfers in Escartefigue-stijl toe en meng goed.
-
Stap 4Verdeel het mengsel over 2 kleine braadpannen en sluit af met de deksels (na het koken is het volume gehalveerd).
-
Stap 5Bak 20 minuten in een hete oven op 200°C (gasstand 6/7).
-
Stap 6Laat 5 minuten rusten voor het opdienen
Voeg een paar venkelzaadjes toe aan de bovenkant voor het koken en een lepel Ricotta (25 g) of dubbele room voor extra smeuïgheid.
Als je de stoofschotels van tevoren bereidt, kun je ze opnieuw opwarmen in de oven of magnetron, omdat de venkel dan meer gekonfijt is.