Venkelpannetje met Escartefigue

recette la belle-iloise de cocotte de fenouil au maquereau recette de cocotte fenouil maquereau à l'escartefigue
2 mensen
10 min voorbereiding
25 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik (80 g) Escartefigue la belle-iloise makreelschilfers

  • 1/2 venkelknol (ongeveer 200 g)

  • 4 snufjes zout

  • 2 snufjes peper

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
35 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
25 min
  • Stap 1
    Snijd de venkel doormidden en vervolgens in dunne reepjes (in een keukenmachine)
  • Stap 2
    Meng in een kom de venkel met het zout en de peper.
  • Stap 3
    Voeg het blikje makreelschilfers in Escartefigue-stijl toe en meng goed.
  • Stap 4
    Verdeel het mengsel over 2 kleine braadpannen en sluit af met de deksels (na het koken is het volume gehalveerd).
  • Stap 5
    Bak 20 minuten in een hete oven op 200°C (gasstand 6/7).
  • Stap 6
    Laat 5 minuten rusten voor het opdienen
Tip van de chef

Voeg een paar venkelzaadjes toe aan de bovenkant voor het koken en een lepel Ricotta (25 g) of dubbele room voor extra smeuïgheid.

Als je de stoofschotels van tevoren bereidt, kun je ze opnieuw opwarmen in de oven of magnetron, omdat de venkel dan meer gekonfijt is.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Fusilli salade met Makreel
Salades
Bekijk het recept
Risotto met zeevruchten en tonijn met babygroenten
la belle-iloise Tonijntagine
Warme gerechten
Bekijk het recept
Tajine van sardines met gekonfijte citroen
Warme gerechten
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.