HOT FISH Sardines Empanadas
Om deze smakelijke wentelteefjes in Latijns-Amerikaanse stijl te maken, heb je alleen een zanddeeg, sardientjes van HOT FISH, een rode ui, fromage frais, een eierdooier en gehakte peterselie nodig. Het duurt 15 minuten om te bereiden en 30 minuten om te koken voor het opdienen!


Tous les ingrédients
1 blik van 115g la belle-Iloise HOT FISH Sardines
50 g fromage frais
1 rode ui
1 eetlepel gehakte peterselie
1 rol korstdeeg
1 eierdooier
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Pel en snipper de ui en fruit een paar minuten in een licht ingeoliede pan
-
Stap 2Verkruimel de sardientjes en doe ze in een kom met de saus, fromage frais, uien en gehakte peterselie. Meng goed en zet apart
-
Stap 3Verwarm de oven voor op 180°C
-
Stap 4Snijd cirkels van 8-10 cm uit het zanddeeg en bedek elke cirkel met een eetlepel van het sardinemengsel
-
Stap 5Maak de randen van het deeg vochtig en sluit elke cirkel met je vingertoppen tot een halve cirkel
-
Stap 6Leg de halve cirkels op een bakplaat en bak ze bruin met de eidooier
-
Stap 7Bak 25 tot 30 minuten, tot het deeg goudbruin is