Flatbread met Makreelfilets


Alle ingrediënten
2 blikjes van 118g la belle-iloise Makreelfilets met Citroen-bergamot en dille
140 g bloem
25 g Parmezaanse kaas
1/2 theelepel bakpoeder
17,5 g polenta (of fijn griesmeel)
1 snufje zout
70 ml heet water
30 ml olijfolie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Meng alle droge ingrediënten voor het deeg
-
Stap 2Meng de olie en het warme water, voeg toe aan het droge mengsel en kneed snel tot een soepel deeg. Laat 1 uur rusten
-
Stap 3In een blender: mix de grof gehakte verse spinazie, cashewnoten, Parmezaan, fijngehakt knoflookteentje, een snufje zout, peper en olijfolie
-
Stap 4Mix het mengsel. Het mengsel moet een paar stukjes cashewnoot bevatten
-
Stap 5Giet het mengsel in een kom en zet apart
-
Stap 6Rasp een citroen over de ricotta. Meng
-
Stap 7Breng op smaak met zout en peper. Voeg enkele gehakte basilicumblaadjes toe. Goed mengen
-
Stap 8Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie
-
Stap 9Zodra de pan heet is, bak je het deeg 2 minuten aan elke kant om het bruin te maken
-
Stap 10Maak het flatbread: verdeel de ricotta, citroenschil en basilicum over het flatbread, strooi de verkruimelde makreelfilets erover, doe een paar lepels pesto over het flatbread en strooi de gehakte cashewnoten erover
-
Stap 11Serveer met een paar blaadjes verse basilicum erop
Bekijk de receptvideo van Miss Maggie's Kitchen HIER!