Cockerel met bisquaisesaus en geplette kastanjes
Met dit recept maak je voor de feestdagen een gastronomisch gerecht dat de grote chefs waardig is... Deze coquelets en hun kastanjecrumble, verrijkt met onze exquise kreeftenbisque, zullen jou en je gasten verrukken op oudejaarsavond!


Alle ingrediënten
1 1/2 blik (400 g) belle-iloise kreeftenbisque
4 hanen
200 g gepelde kastanjes (of ½ pot vacuümverpakt)
30 g verse room
1 ui
1 wortel
2 snufjes peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Schil de groenten
-
Stap 2Kook de haantjes in water met de groenten en een beetje zout, begin met koud water (zoals een kip in een pan) en ontroom.
-
Stap 3Laat 30 tot 40 minuten sudderen, afhankelijk van de grootte
-
Stap 4Verwarm de oven voor op 250°C (gasstand 8)
-
Stap 5Laat de poussins uitlekken en schik ze in een braadslede.
-
Stap 6Zet in de oven tot de poussins goudbruin zijn (ongeveer 20 minuten), giet dan de bisque in de schaal en zet nog 5 minuten in de oven.
-
Stap 7Prak de kastanjes in een kom grof met een vork en voeg de room toe.
-
Stap 8Gebruik het deeg om kleine porties te maken en plaats deze in een ovenschaal onder de grill voor een paar minuten voor het opdienen.
-
Stap 9Serveer met gestoomde aardappelen of basmatirijst.
Vervang de haantjes door kippendijen, parelhoen, enz.
Voor de zoetekauwen: voeg 2 blikken bisque toe voor de saus.