Cockerel met bisquaisesaus en geplette kastanjes

Met dit recept maak je voor de feestdagen een gastronomisch gerecht dat de grote chefs waardig is... Deze coquelets en hun kastanjecrumble, verrijkt met onze exquise kreeftenbisque, zullen jou en je gasten verrukken op oudejaarsavond!

4 mensen
15 min voorbereiding
60 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 1/2 blik (400 g) belle-iloise kreeftenbisque

  • 4 hanen

  • 200 g gepelde kastanjes (of ½ pot vacuümverpakt)

  • 30 g verse room

  • 1 ui

  • 1 wortel

  • 2 snufjes peper

Bisque de Homard Bisque de Homard
Een uitstekend recept dat zacht en delicaat is
€ 23,00
€ 23,00

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
1h15
Voorbereiding :
15 min
Koken :
60 min
  • Stap 1
    Schil de groenten
  • Stap 2
    Kook de haantjes in water met de groenten en een beetje zout, begin met koud water (zoals een kip in een pan) en ontroom.
  • Stap 3
    Laat 30 tot 40 minuten sudderen, afhankelijk van de grootte
  • Stap 4
    Verwarm de oven voor op 250°C (gasstand 8)
  • Stap 5
    Laat de poussins uitlekken en schik ze in een braadslede.
  • Stap 6
    Zet in de oven tot de poussins goudbruin zijn (ongeveer 20 minuten), giet dan de bisque in de schaal en zet nog 5 minuten in de oven.
  • Stap 7
    Prak de kastanjes in een kom grof met een vork en voeg de room toe.
  • Stap 8
    Gebruik het deeg om kleine porties te maken en plaats deze in een ovenschaal onder de grill voor een paar minuten voor het opdienen.
  • Stap 9
    Serveer met gestoomde aardappelen of basmatirijst.
Tip van de chef

Vervang de haantjes door kippendijen, parelhoen, enz.

Voor de zoetekauwen: voeg 2 blikken bisque toe voor de saus.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Kreeft cappucci
Soepen
Bekijk het recept
Armoricaanse gratin
Warme gerechten
Bekijk het recept
Bisque van kreeft met krab en sinaasappelschil
Cassolette St Jacques Kreeft met kool
Warme gerechten
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.