Tonijn kokossalade met specerijen en kruiden

4 mensen
15 min voorbereiding
45 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blikje (160 g) la belle-iloise gekruide en aromatische tonijn

  • 120 g kokosbonen

  • 2 kleine wortelen 150 g

  • 10 tot 12 kerstomaatjes (ongeveer 100 g)

  • 1/4 rode ui (ongeveer 20 g)

  • 1 eetlepel volkorenmosterd (ongeveer 30 g)

  • 2 eetlepels rode wijnazijn (ongeveer 20 g)

  • 2 theelepels gehakte bieslook (ongeveer 1,5 g)

  • zout

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
60 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
45 min
  • Stap 1
    Week de kokosnoten zoals aangegeven op de verpakking
  • Stap 2
    Doe in een pan, bedek met ruim koud water en breng 25 minuten aan de kook.
  • Stap 3
    Voeg de wortels, in grote plakken gesneden, en het zout toe.
  • Stap 4
    Laat 15 tot 20 minuten koken (als je ze zachter wilt, laat je ze nog 5 minuten koken).
  • Stap 5
    Giet af en laat afkoelen
  • Stap 6
    In een slakom: meng de verkruimelde tonijn, dungesneden uien, in vieren gesneden tomaten, azijn en bieslook.
  • Stap 7
    Voeg de kokos en wortels toe
  • Stap 8
    Mengen en koelen voor het serveren
Tip van de chef

Je kunt de ui vervangen door een sjalot of 6 in plakjes gesneden roze radijsjes toevoegen voor extra frisheid.

Overige inkomsten

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Piemontese Tonijnsalade
Salades
Bekijk het recept
Calanques Tonijnsalade
Salades
Bekijk het recept
Tonijnsalade met groene peper en avocado
Caraïbische salade
Salades
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.