Tonijn kokossalade met specerijen en kruiden


Alle ingrediënten
1 blikje (160 g) la belle-iloise gekruide en aromatische tonijn
120 g kokosbonen
2 kleine wortelen 150 g
10 tot 12 kerstomaatjes (ongeveer 100 g)
1/4 rode ui (ongeveer 20 g)
1 eetlepel volkorenmosterd (ongeveer 30 g)
2 eetlepels rode wijnazijn (ongeveer 20 g)
2 theelepels gehakte bieslook (ongeveer 1,5 g)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Week de kokosnoten zoals aangegeven op de verpakking
-
Stap 2Doe in een pan, bedek met ruim koud water en breng 25 minuten aan de kook.
-
Stap 3Voeg de wortels, in grote plakken gesneden, en het zout toe.
-
Stap 4Laat 15 tot 20 minuten koken (als je ze zachter wilt, laat je ze nog 5 minuten koken).
-
Stap 5Giet af en laat afkoelen
-
Stap 6In een slakom: meng de verkruimelde tonijn, dungesneden uien, in vieren gesneden tomaten, azijn en bieslook.
-
Stap 7Voeg de kokos en wortels toe
-
Stap 8Mengen en koelen voor het serveren
Je kunt de ui vervangen door een sjalot of 6 in plakjes gesneden roze radijsjes toevoegen voor extra frisheid.