Lasagne van Makreel


Alle ingrediënten
3 blikjes van 112,5g la belle-iloise Makreelfilets met tomatensaus
8 lasagnevellen
70g geraspte Gruyère kaas
3/4 liter melk
35g boter
35g bloem
5g zout (een afgestreken theelepel)
3 snufjes peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 200°C (th.6/7)
-
Stap 2Om de béchamelsaus te maken: Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer tot een gladde saus. Voeg de melk toe en kook onder voortdurend roeren tot het kookt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe
-
Stap 3Week de lasagnevellen een paar minuten in koud water
-
Stap 4Verkruimel de makreel met de tomaat in een kom met een vork
-
Stap 5Het gerecht in elkaar zetten: een laag béchamelsaus, een laag lasagne, een laag makreel met tomatenkruimels, een laag béchamelsaus, een laag lasagne, een laag makreel, een laag béchamelsaus, bestrooi met geraspte Gruyère
-
Stap 6Plaats ongeveer 45 minuten in de oven
Vermijd overlapping van de lasagnevellen bij het samenstellen van het gerecht.
Serveer warm met een groene salade.