Lasagne van Makreel

recette la belle-iloise lasagnes de maquereau recette lasagnes de maquereau
4 mensen
20 min voorbereiding
45-50 min koken

Alle ingrediënten

  • 3 blikjes van 112,5g la belle-iloise Makreelfilets met tomatensaus

  • 8 lasagnevellen

  • 70g geraspte Gruyère kaas

  • 3/4 liter melk

  • 35g boter

  • 35g bloem

  • 5g zout (een afgestreken theelepel)

  • 3 snufjes peper

  • 2 snufjes nootmuskaat

Filets de maquereaux à la tomate Filets de maquereaux à la tomate
Een zuiders recept boordevol zonneschijn
€ 15,20
€ 20,35

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
1h10
Voorbereiding :
25 min
Koken :
45-50 min
  • Stap 1
    Verwarm de oven voor op 200°C (th.6/7)
  • Stap 2
    Om de béchamelsaus te maken: Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer tot een gladde saus. Voeg de melk toe en kook onder voortdurend roeren tot het kookt. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe
  • Stap 3
    Week de lasagnevellen een paar minuten in koud water
  • Stap 4
    Verkruimel de makreel met de tomaat in een kom met een vork
  • Stap 5
    Het gerecht in elkaar zetten: een laag béchamelsaus, een laag lasagne, een laag makreel met tomatenkruimels, een laag béchamelsaus, een laag lasagne, een laag makreel, een laag béchamelsaus, bestrooi met geraspte Gruyère
  • Stap 6
    Plaats ongeveer 45 minuten in de oven
Tip van de chef

Vermijd overlapping van de lasagnevellen bij het samenstellen van het gerecht.

Serveer warm met een groene salade.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Lasagne basquaise
Warme gerechten
Bekijk het recept
Wortel mille-feuille met sardinecrème
Aperitief
Bekijk het recept
Tagliatelle Zanzibar
Warme gerechten
Bekijk het recept
Tagliatelle Luzienne
Warme gerechten
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.