Gevulde groenten met tonijn

recette petits farcis de thon la belle-iloise recette légumes farcis au thon
6 mensen
15 min voorbereiding
10-15 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik (80g) la belle-iloise Luzienne tonijnvlokken

  • 1 blik (80g) la belle-iloise Zanzibar tonijnvlokken

  • 1 blik (80g) la belle-iloise Marie-Galante tonijnvlokken

  • 115 g fromage frais

  • 6 cocktailtomaten

  • 3 kleine vastkokende aardappelen

  • 1 courgette

  • 6 grote champignons

  • Azijn

Voorjaarsselectie
Tonijnvlokken - Luzienne Tonijnvlokken - Luzienne
Geïnspireerd door Baskenland, met Espelette peper en Bayonne ham
€ 13,55
€ 13,55
Niet te missen
Voorjaarsselectie
Tonijnvlokken - Zanzibar Tonijnvlokken - Zanzibar
Een warm, oosters recept met pruimen en tajineachtige kruiden
€ 13,55
€ 13,55
Voorjaarsselectie
Tonijnvlokken - Marie-Galante Tonijnvlokken - Marie-Galante
Een exotisch recept met kokos, paprika, limoen en colombo
€ 13,65
€ 13,65

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
25 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
10-15 min
  • Stap 1
    Kook de aardappelen in de schil, snijd ze in de lengte doormidden en schep het binnenste eruit.
  • Stap 2
    Kook de champignons, zonder steel, ongeveer 5 minuten in gezouten water met een scheutje azijn
  • Stap 3
    Snijd de courgettes in plakken van 2 cm, kook ze 7 minuten in gezouten water en schep de binnenkant eruit
  • Stap 4
    Verwijder het klokhuis uit de tomaten
  • Stap 5
    Beleg elke groente met 1 theelepel kaas
  • Stap 6
    Top met een flinke theelepel kruimeldeeg
  • Stap 7
    Doe voor tomaten de kapjes er weer op
  • Stap 8
    Schik de groenten in een ingeoliede schaal
  • Stap 9
    Bak 10 tot 15 minuten in een hete oven op 210°C (th.7)
  • Stap 10
    Onmiddellijk serveren
Tip van de chef

Emietté à la Luzienne voor de tomaten en courgettes.

Emietté Zanzibar voor de champignons en courgettes.

Emietté Marie-Galante voor de aardappelen.

Overige inkomsten

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Menton versheid in tomaten
Ingangen
Bekijk het recept
Mille-feuille van courgette met Sardinecrème
Panna Cotta met Parmezaan en fijne ratatouille met gerookte tonijn
Zalm muffins
Aperitief
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.