Courgette terrine met Menton crumble

Verras je gasten als voorgerecht met tomaten vol zuiderse frisheid... Snijd de tomaten van je keuze in blokjes en top ze met onze Menton citroen makreel crumble gemengd met quinoa, geraspte wortel, citroensap en gehakte bieslook - serveer koud!

recette de terrine de maquereau au citron de menton recette terrine de courgettes à l'émietté de maquereau la belle-iloise
8 mensen
15 min voorbereiding
40 min koken

Alle ingrediënten

  • 3 blikjes 80g Menton la belle-iloise Verkruimelde Makreel met Kruiden en Citroen

  • 750 g courgettes

  • 30 g paneermeel

  • 4 eieren

  • 30 g geraspte Emmentaler kaas

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1,5 theelepel zout (5 g)

  • 2 snufjes peper

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
55 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
40 min
  • Stap 1
    Rasp de courgettes
  • Stap 2
    Kook de geraspte courgettes 5 minuten afgedekt en voeg dan de olijfolie toe op een middelhoog vuur gedurende 8 tot 10 minuten, onder regelmatig roeren
  • Stap 3
    Laat een beetje afkoelen
  • Stap 4
    Meng in een kom de overige ingrediënten
  • Stap 5
    Beboter een cakevorm
  • Stap 6
    Bak ongeveer 40 minuten in een hete oven op 200°C (gasstand 6/7)
  • Stap 7
    Laat afkoelen en zet minstens 12 uur in de koelkast
  • Stap 8
    Ontvorm en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik
Tip van de chef

Serveer met een paar plakjes tomaat en een groene salade. Serveer koel met een gazpacho of tomatencoulis, op smaak gebracht met tabasco. Om te controleren of hij gaar is, steek je er een mes in. Geen spoor? Dan is hij klaar!

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.