Makreel voorgerechten

recette amuse-bouches au maquereau la belle-iloise amuse-bouche au maquereau vin blanc
6 mensen
20 min voorbereiding
Geen koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik (176g) la belle-iloise Makreelfilets in witte Wijn en Kruiden

  • 30 g kwark

  • 1 kleine wortel (50 g)

  • 1/3 komkommer (80 g)

  • Half sap van roze grapefruit

  • 4 snufjes zout

  • 4 snufjes gemalen komijn

  • 1 Granny Smith appel

  • Voor de decoratie kun je kiezen uit gehakte peterselie, kervelblaadjes, enz.

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
20 min
Voorbereiding :
20 min
Koken :
Geen
  • Stap 1
    Schil de wortelen en snijd ze in stukjes van 2-3 mm
  • Stap 2
    Was vervolgens de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd in stukjes van 2-3 mm
  • Stap 3
    Meng met de fromage blanc, zout en komijn
  • Stap 4
    Laat de makreel uitlekken en houd de helft van het sap apart. Schil de makreel vervolgens grof met een vork
  • Stap 5
    Was en snijd de appel (zonder te schillen) in kleine blokjes van 5 mm
  • Stap 6
    Doe in een kom met het grapefruitsap en het makreelsap
  • Stap 7
    Neem 6 kleine glaasjes en doe 2 theelepels appel op de bodem (bedek met sap), voeg dan 2 volle theelepels makreel en 2 theelepels groentemengsel toe
  • Stap 8
    Versier de bovenkant naar eigen fantasie met kruiden naar keuze
  • Stap 9
    Zet 30 minuten tot 1 uur in de koelkast voor het opdienen
Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Makreel rillettes
Ingangen
Bekijk het recept
Monden vol verkruimelde makreel met kruiden en citroen uit Menton
Koepeltjes van Makreel en courgette
Ingangen
Bekijk het recept
Quiche van Makreel met witte wijn
Warme gerechten
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.