Mille-feuille van courgette met Sardinecrème
Heerlijk en verfijnd, dit recept is een gastronomische amuse om de feestelijkheden mee te beginnen met zoete, jodiumachtige smaken!


Alle ingrediënten
2 blikjes van 120g la belle-iloise Sardinecrème met whisky
1 fijngehakt teentje knoflook
1 theelepel gehakte peterselie
1 kleine courgette
2 eetlepels aardappelpuree in zakje
2 schijfjes citroen
1 snufje peper
3 snufjes zout
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Meng de knoflook, peterselie, aardappelpuree, zout, peper en sardinecrème in een kom
-
Stap 2Voeg dan 3 eetlepels water toe, roer en laat indikken in de koelkast
-
Stap 3Snijd ondertussen de courgette in de lengte in dunne reepjes met een dunschiller (of anders een dunschiller)
-
Stap 4Dompel de reepjes 30 seconden in kokend gezouten water
-
Stap 5Daarna in heel koud water om het koken te stoppen
-
Stap 6Laat uitlekken op absorberend papier
-
Stap 7Neem een theelepel van het mengsel, leg het op één kant van het courgetteschijfje en rol het op
-
Stap 8Leg elk blaadje op de schijf en versier met een klein stukje citroen zonder schil en 2 of 3 roze bessen
-
Stap 9Koel bewaren tot serveren
Je kunt garneren met groene peper of een schijfje olijf.