Mille-feuille van courgette met Sardinecrème

Heerlijk en verfijnd, dit recept is een gastronomische amuse om de feestelijkheden mee te beginnen met zoete, jodiumachtige smaken!

recette de mille-feuilles à la courgette et à la crème de sardines recette la belle-iloise de mille-feuilles à la courgette et à la crème de sardines au whisky
2-4 mensen
25 min voorbereiding
Geen koken

Alle ingrediënten

  • 2 blikjes van 120g la belle-iloise Sardinecrème met whisky

  • 1 fijngehakt teentje knoflook

  • 1 theelepel gehakte peterselie

  • 1 kleine courgette

  • 2 eetlepels aardappelpuree in zakje

  • 2 schijfjes citroen

  • 1 snufje peper

  • 3 snufjes zout

  • 3 eetlepels water

  • Een paar roze bessen voor decoratie

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
25 min
Voorbereiding :
25 min
Koken :
Geen
  • Stap 1
    Meng de knoflook, peterselie, aardappelpuree, zout, peper en sardinecrème in een kom
  • Stap 2
    Voeg dan 3 eetlepels water toe, roer en laat indikken in de koelkast
  • Stap 3
    Snijd ondertussen de courgette in de lengte in dunne reepjes met een dunschiller (of anders een dunschiller)
  • Stap 4
    Dompel de reepjes 30 seconden in kokend gezouten water
  • Stap 5
    Daarna in heel koud water om het koken te stoppen
  • Stap 6
    Laat uitlekken op absorberend papier
  • Stap 7
    Neem een theelepel van het mengsel, leg het op één kant van het courgetteschijfje en rol het op
  • Stap 8
    Leg elk blaadje op de schijf en versier met een klein stukje citroen zonder schil en 2 of 3 roze bessen
  • Stap 9
    Koel bewaren tot serveren
Tip van de chef

Je kunt garneren met groene peper of een schijfje olijf.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.