Quiche zonder bladerdeeg met makreel en spinazie


Alle ingrediënten
3 x 118g blikjes la belle-iloise makreelfilets met citroen, bergamot en dille
100 g verse room
100 g verse spinaziebladeren
3 eieren
2 eetlepels bloem
3 snufjes zout (1,5 g)
Olijfolie (voor de taartvorm)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 6/7).
-
Stap 2Spoel en stoof de spinazie in een steelpan, afgedekt, gedurende 3 tot 4 minuten.
-
Stap 3Laat de makreelfilets uitlekken en bewaar het sap.
-
Stap 4Meng in een kom de eieren, crème fraîche, bloem, zout en makreelsap tot een gladde massa en voeg dan de grofgebakken makreelfilets en spinazie toe.
-
Stap 5Giet het mengsel in de taartvorm, die is ingeolied of bekleed met huishoudfolie.
-
Stap 6Bak 20 tot 25 minuten in een hete oven.
-
Stap 7Laat 5 minuten rusten voordat je ze in plakjes snijdt.
-
Stap 8Serveer met een groene salade.
Je kunt de spinazie 1'30 sec. direct in de magnetron koken. Voeg in het seizoen voor het koken een paar kerstomaatjes toe.