Sardijnse mimosa-eieren

4 mensen
15 min voorbereiding
10 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blikje van 115g la belle-iloise Sardines in olijfolie en citroensaus

  • 4 eiren

  • 40g fromage frais met peper of knoflook en kruiden

  • 1 kleine andijvie

Niet te missen
Voorjaarsselectie
Sardines à l'huile d'olive et au citron Sardines à l'huile d'olive et au citron
Een zonnig recept met fruitige, vitaminerijke smaken
€ 14,15
€ 17,30

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
25 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
10 min
  • Stap 1
    Kook de eieren 10 minuten
  • Stap 2
    Koel ze af, pel ze, snijd ze in tweeën en verwijder de dooier
  • Stap 3
    Meng de kaas met de olie van de sardines en de eidooiers in een kom
  • Stap 4
    Voeg dan de sardientjes toe
  • Stap 5
    Vul ½ eiwitschalen met het mengsel
  • Stap 6
    Snijd kleine driehoekjes uit de uiteinden van de witlofbladeren (om de zeilen te maken)
  • Stap 7
    Snijd de rest van de andijvie in kleine stukjes om de eieren te stabiliseren
  • Stap 8
    Schik de 1/2 eieren er harmonieus op en versier ze elk met een witlofblaadje
  • Stap 9
    Bewaar gekoeld tot serveren
Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.