Pita's met Marie-Galante tonijnvlokken, peer en avocado
Maak heerlijke, exotisch geïnspireerde pitas voor je lunch onderweg en picknicks! Beleg de pita gewoon met onze Marie-Galante Emietté tonijn, avocado, peer en spinazie, overgoten met een citroenachtige yoghurtsaus, en je kunt aan de slag!


Alle ingrediënten
3 x 80g blikjes belle-iloise Marie-Galante tonijnvlokken
4 pitabroodjes
1 advocaat
1 peer
Het sap van een halve citroen
1 handvol spinaziebladeren
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit met een lepel.
-
Stap 2Snijd vervolgens de avocado in reepjes en voeg wat citroensap toe.
-
Stap 3Verwijder de pitten en snijd de peer in dunne plakjes.
-
Stap 4Plaats de volkorenbroden 5 minuten in de oven op 180°C.
-
Stap 5Open het blikje tonijnvlokken en laat de olie eruit lopen.
-
Stap 6Open de broden zodra ze uit de oven komen en leg de crumble, avocado, peren en spinazieblaadjes erin.
Maak het af met een witte saus van Griekse yoghurt gemengd met een beetje mosterd, en voor de taaie exemplaren, gehakte verse chilipeper of tabasco.