Ouderwetse aardappelpuree en boekweit sardientjes


Alle ingrediënten
2 blikjes (115g) la belle-iloise gekookte sardines met boekweit en gekarnde boter
900 g aardappelpuree
15 cl volle melk
2 theelepels zout
2 snufjes witte peper
1 snufje geraspte nootmuskaat
2 snufjes gehakte peterselie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Was de aardappelen en kook ze in gezouten water, te beginnen met koud water. Zodra ze koken, zet je het vuur lager en kook je ze ongeveer 35 tot 40 minuten.
-
Stap 2Giet af en laat een paar minuten afkoelen.
-
Stap 3Schil de aardappelen.
-
Stap 4Pureer ze in een keukenmolen met een groot rooster.
-
Stap 5AjouVoeg de warme melk, peper en nootmuskaat toe.ter le lait chaud, le poivre et la muscade.
-
Stap 6Mélanger et rectifier l’assaisonnement et la texture selon votre goût.
-
Stap 7Mettre la purée dans un plat à gratin et quadriller la surface avec les dents d’une fourchette.
-
Stap 8Laat de gesloten sardienenblikjes even onder heet water staan zodat ze makkelijker te ontvormen zijn.
-
Stap 9Leg de sardientjes bovenop de puree en druk ze goed aan.
-
Stap 10Voeg de saus uit de blikjes toe aan de sardientjes.
-
Stap 11Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C (th.7).
-
Stap 12Voeg vlak voor het opdienen de gehakte peterselie toe.
Je kunt je gerecht begeleiden met een groene salade.
Je kunt boekweitsardines ook vervangen door andere sardines zoals: warme Nantaise sardines, tapenade sardines, St Georges sardines, olijf tomaat sardines... Waar je maar zin in hebt!