Ouderwetse aardappelpuree en boekweit sardientjes

4 mensen
15 min voorbereiding
50 min koken

Alle ingrediënten

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
1h05
Voorbereiding :
15 min
Koken :
50 min
  • Stap 1
    Was de aardappelen en kook ze in gezouten water, te beginnen met koud water. Zodra ze koken, zet je het vuur lager en kook je ze ongeveer 35 tot 40 minuten.
  • Stap 2
    Giet af en laat een paar minuten afkoelen.
  • Stap 3
    Schil de aardappelen.
  • Stap 4
    Pureer ze in een keukenmolen met een groot rooster.
  • Stap 5
    AjouVoeg de warme melk, peper en nootmuskaat toe.ter le lait chaud, le poivre et la muscade.
  • Stap 6
    Mélanger et rectifier l’assaisonnement et la texture selon votre goût.
  • Stap 7
    Mettre la purée dans un plat à gratin et quadriller la surface avec les dents d’une fourchette.
  • Stap 8
    Laat de gesloten sardienenblikjes even onder heet water staan zodat ze makkelijker te ontvormen zijn.
  • Stap 9
    Leg de sardientjes bovenop de puree en druk ze goed aan.
  • Stap 10
    Voeg de saus uit de blikjes toe aan de sardientjes.
  • Stap 11
    Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C (th.7).
  • Stap 12
    Voeg vlak voor het opdienen de gehakte peterselie toe.
Tip van de chef

Je kunt je gerecht begeleiden met een groene salade.

Je kunt boekweitsardines ook vervangen door andere sardines zoals: warme Nantaise sardines, tapenade sardines, St Georges sardines, olijf tomaat sardines... Waar je maar zin in hebt!

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.