Quiche van Makreel met witte wijn


6
mensen
20 min
voorbereiding
35 min
koken
Alle ingrediënten
2 blikjes van 176g la belle-iloise Makreelfilets in witte wijn en kruiden
1 korstdeeg
3 grote eieren
20 cl room
1 kleine citroen
2 snufjes peper
In de keuken aan de slag!
Totale tijd :
55 min
Voorbereiding :
20 min
Koken :
35 min
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 6/7)
-
Stap 2Rol het deeg uit in een bakvorm, prik de bodem in met een vork en bak “à blanc” 10 minuten voor
-
Stap 3Snijd de citroen in 6 rondjes
-
Stap 4Laat de makreelfilets uitlekken, bewaar het sap en verdeel ze over de taartbodem
-
Stap 5Meng de eieren, room, peper, zout en makreelsap in een kom en giet het mengsel over de makreelfilets
-
Stap 6Bestrooi met tijm en leg de schijfjes citroen erop
-
Stap 7Bak 35 minuten in een hete oven
-
Stap 8Laat 5 minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt
Tip van de chef
Serveer met een groene salade.