Quiche van Makreel met witte wijn

6 mensen
20 min voorbereiding
35 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 blikjes van 176g la belle-iloise Makreelfilets in witte wijn en kruiden

  • 1 korstdeeg

  • 3 grote eieren

  • 20 cl room

  • 1 kleine citroen

  • 2 snufjes peper

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
55 min
Voorbereiding :
20 min
Koken :
35 min
  • Stap 1
    Verwarm de oven voor op 200°C (gasstand 6/7)
  • Stap 2
    Rol het deeg uit in een bakvorm, prik de bodem in met een vork en bak “à blanc” 10 minuten voor
  • Stap 3
    Snijd de citroen in 6 rondjes
  • Stap 4
    Laat de makreelfilets uitlekken, bewaar het sap en verdeel ze over de taartbodem
  • Stap 5
    Meng de eieren, room, peper, zout en makreelsap in een kom en giet het mengsel over de makreelfilets
  • Stap 6
    Bestrooi met tijm en leg de schijfjes citroen erop
  • Stap 7
    Bak 35 minuten in een hete oven
  • Stap 8
    Laat 5 minuten rusten voordat je het in plakjes snijdt
Tip van de chef

Serveer met een groene salade.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Quiche zonder bladerdeeg met makreel en spinazie
Warme gerechten
Bekijk het recept
Boekweit taart met kruimels
Warme gerechten
Bekijk het recept
Ui en Sardientaart met 2 paprika's
Warme gerechten
Bekijk het recept
Tonijn, flespompoen, spinazie en hazelnoottaart
Warme gerechten
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.