Oosterse chips met Skyr-saus en Concassé van koraallinzen, zeewier en kerrie
Het is gemakkelijk om deze op samosa geïnspireerde beignets te maken met onze nieuwe plantaardige spread, en je zult verrukt zijn van deze heerlijke chips met een oosterse smaak... Overgoten met een yoghurt- en citroensaus is dit een gezellig, gastronomisch voorgerecht om te delen voor een smakelijke ontsnapping en een goede tijd!


Alle ingrediënten
1 glazen pot van 105 g van Koraal linzen, zeewier en kerrie concassé
3 vellen baksteen
20g pijnboompitten
1 eetlepel gehakte verse koriander
1 ei
1 Skyr gewone yoghurt van geitenmelk
1 theelepel citroensap
1 eetlepel gehakte verse bieslook
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 200°C
-
Stap 2Bak de pijnboompitten 3 tot 5 minuten in een hete koekenpan zonder vetstof en laat ze afkoelen
-
Stap 3Klop het ei los met 30 ml water
-
Stap 4Snijd de vellen baksteendeeg in 2, bestrijk ze met het ei-watermengsel en vouw over de bolle kant
-
Stap 5Voeg een beetje koriander en pijnboompitten toe aan elk half blaadje
-
Stap 6Leg aan het uiteinde van de blaadjes een theelepel koraallinzen, zeewier en kerriecrumble en vouw tot een driehoek
-
Stap 7Bak de driehoekjes in een pan met een drupje olijfolie gedurende 3 minuten aan elke kant, of bak ze in de oven op 200 °C gedurende 8 tot 10 minuten
-
Stap 8Voor de saus: Meng de yoghurt en het citroensap, klop de bieslook erdoor en breng op smaak met zout en peper
-
Stap 9Serveer de chips warm met de saus