Tonijn Chips

Deze krokante beignets, geïnspireerd op samoussas, combineren aardappelen en uien met onze witte albacore tonijn in olijfolie... Een gezellig, gastronomisch voorgerecht om te serveren met Mayoz'algues of een van onze rouilles voor een vleugje verfijning!

recette de croustillants de thon recette la belle-iloise de croustillants de thon
2 mensen
20 min voorbereiding
Geen koken

Alle ingrediënten

  • 1 blikje van 160g van la belle-iloise Tonijn in Olijfolie

  • 1/2 ui

  • 2 aardappelen

  • 1 eierdooier

  • 1 eetlepel gehakte bieslook

  • 4 vellen baksteendeeg

  • 1 snufje zout en peper

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 glaasje belle-iloise saus naar keuze

Niet te missen
Witte Tonijn in Olijfolie Witte Tonijn in Olijfolie
Malse, smeltzachte tonijn - een must!
€ 16,85
€ 28,70

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
20 min
Voorbereiding :
20 min
Koken :
Geen
  • Stap 1
    Kook de aardappelen met de schil erop
  • Stap 2
    Snijd ondertussen de ui fijn en fruit deze in olijfolie en zet apart
  • Stap 3
    Als de aardappelen gaar zijn, schil je ze en prak je ze met een vork
  • Stap 4
    Voeg de tonijnpuree met olijfolie toe, de belle-iloise met de uien, meng en voeg als laatste de eierdooier en bieslook toe, zout en peper naar smaak
  • Stap 5
    Doe een eetlepel mengsel in een vel baksteendeeg, snijd doormidden en vouw als een samosa
  • Stap 6
    Bak elke kant 2 minuten in olijfolie in een koekenpan
  • Stap 7
    Serveer met een groene salade en een saus naar keuze van La Belle-iloise: gewone rouille, rouille met knoflook en chili of Mayoz'algues
Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.