Tonijn croquetas


Alle ingrediënten
2 blikken 1/10 (80g) Saveurs de la Garrigue la belle-iloise Tonijnvlokken
1 pot la belle-iloise Rouille knoflook en Chilisaus
1 kleine aardappelpuree (100g)
2 snufjes gehakte basilicum
1 ei
6 eetlepels paneermeel (30g)
2 kleine tomaten (150 g)
1 lente-ui (50g)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Kook de geschilde aardappelen, in 4 stukken gesneden, in gezouten water
-
Stap 2Pureer met een vork
-
Stap 3Voeg de verkruimelde tonijn en basilicum toe
-
Stap 4Vorm 6 kleine pasteitjes van 1 cm dik
-
Stap 5Bestrijk de pasteitjes met paneermeel: doop ze in het losgeklopte ei en vervolgens in de paneermeel; herhaal het proces nog een keer voor een lekker krokant omhulsel
-
Stap 6Bak de pasteitjes op 180° tot ze mooi gekleurd zijn
-
Stap 7Serveer warm met een aangeklede salade, gesneden tomaten, uien en rouillesaus in een schaaltje