Tonijn Chips
Deze krokante beignets, geïnspireerd op samoussas, combineren aardappelen en uien met onze witte albacore tonijn in olijfolie... Een gezellig, gastronomisch voorgerecht om te serveren met Mayoz'algues of een van onze rouilles voor een vleugje verfijning!


Alle ingrediënten
1 blikje van 160g van la belle-iloise Tonijn in Olijfolie
1/2 ui
2 aardappelen
1 eierdooier
1 eetlepel gehakte bieslook
4 vellen baksteendeeg
1 snufje zout en peper
1 eetlepel olijfolie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Kook de aardappelen met de schil erop
-
Stap 2Snijd ondertussen de ui fijn en fruit deze in olijfolie en zet apart
-
Stap 3Als de aardappelen gaar zijn, schil je ze en prak je ze met een vork
-
Stap 4Voeg de tonijnpuree met olijfolie toe, de belle-iloise met de uien, meng en voeg als laatste de eierdooier en bieslook toe, zout en peper naar smaak
-
Stap 5Doe een eetlepel mengsel in een vel baksteendeeg, snijd doormidden en vouw als een samosa
-
Stap 6Bak elke kant 2 minuten in olijfolie in een koekenpan
-
Stap 7Serveer met een groene salade en een saus naar keuze van La Belle-iloise: gewone rouille, rouille met knoflook en chili of Mayoz'algues