Piemontese Tonijnsalade


Alle ingrediënten
1 blik van 207g van belle-iloise tonijn au naturel
1 middelgrote, stevige tomaat
250 g vastkokende “charlotte”-aardappelen
2 eieren
8 augurken
2 eetlepels mayonaise
½ eetlepel augurkazijn
2 theelepels gehakte peterselie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Kook de aardappelen in gezouten water
-
Stap 2Kook de gekookte eieren
-
Stap 3Laat afkoelen en pel dan
-
Stap 4Bereid de saus in een slakom: mayonaise, azijn, zout, peper, gesneden augurken en gehakte peterselie
-
Stap 5Voeg de aardappelblokjes en tomaten toe, de gehakte eieren en de tonijn, uitgelekt en verkruimeld met een vork
-
Stap 6Mengen en koelen voor het serveren
Je kunt de augurken vervangen door ingemaakte zeekraal.