Risotto met zeevruchten en tonijn met babygroenten

Deze risotto, die perfect is voor de feestdagen, is de beste tafels in het Middellandse Zeegebied waardig en biedt een gastronomisch gerecht met verse, gejodeerde smaken!

recette de risotto de fruits de mer la belle-iloise recette risotto de la mer
4 mensen
20 min voorbereiding
20 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik schelpdierensoep van la belle-iloise van 400 g

  • 1 blikje van 207 g la belle-iloise tonijn au naturel

  • 250 g risottorijst

  • 500 g mosselen

  • 1 ui (ongeveer 100 g)

  • 1 kleine courgette (ongeveer 150 g)

  • 1 wortel (ongeveer 100 g)

  • 1 tomaat (ongeveer 120 g)

  • 70 g champignons

  • 1 fijngehakt teentje knoflook

  • 1 klein glas witte wijn (ongeveer 10 cl)

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1/3 liter water

  • 1 snufje Provençaalse kruiden

  • ½ theelepel zout (1,5 g)

  • 1 snufje gemalen peper

Witte Tonijn Natuurlijk Witte Tonijn Natuurlijk
Een authentieke smaak en een onvergelijkbare smeltende textuur, zonder olie!
€ 21,05
€ 29,45

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
40 min
Voorbereiding :
20 min
Koken :
20 min
  • Stap 1
    Maak de mosselen schoon en open ze in de witte wijn
  • Stap 2
    Giet het kookvocht af en pel de mosselen, bewaar ½ schelp
  • Stap 3
    Snijd de groenten in kleine blokjes van 5 mm
  • Stap 4
    Bak de uien en wortels in de olijfolie
  • Stap 5
    Voeg de rijst toe en vet goed in
  • Stap 6
    Bevochtig met het mosselsap en het tonijnsap
  • Stap 7
    Voeg courgettes, champignons, knoflook en kruiden toe
  • Stap 8
    Kook vanaf dit punt 18 minuten op een laag vuur
  • Stap 9
    Giet het water in 3 porties over (zodat de rijst elke keer kan absorberen) en roer af en toe
  • Stap 10
    Als het water is opgenomen, voeg je de schaaldierensoep in 2 porties op dezelfde manier toe, gevolgd door de tomaten en de tonijn die in 8 stukken is gebroken
  • Stap 11
    Voeg aan het einde van het koken de mosselen toe
  • Stap 12
    Laat 2 minuten staan voor het opdienen
Tip van de chef

Je kunt de smaak verbeteren met een scheutje Espelettepeper of saffraan.

Voeg de helft van de mosselen en kokkels toe en een paar garnalen.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Biryanirijst met Zanzibar tonijnvlokken
Warme gerechten
Bekijk het recept
Crème van schaaldierensoep met garnalenbrochette
Armoricaanse gratin
Warme gerechten
Bekijk het recept
Vissers uiensoep
Soepen
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.