Risotto met zeevruchten en tonijn met babygroenten
Deze risotto, die perfect is voor de feestdagen, is de beste tafels in het Middellandse Zeegebied waardig en biedt een gastronomisch gerecht met verse, gejodeerde smaken!


Alle ingrediënten
1 blik schelpdierensoep van la belle-iloise van 400 g
1 blikje van 207 g la belle-iloise tonijn au naturel
250 g risottorijst
500 g mosselen
1 ui (ongeveer 100 g)
1 kleine courgette (ongeveer 150 g)
1 wortel (ongeveer 100 g)
1 tomaat (ongeveer 120 g)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Maak de mosselen schoon en open ze in de witte wijn
-
Stap 2Giet het kookvocht af en pel de mosselen, bewaar ½ schelp
-
Stap 3Snijd de groenten in kleine blokjes van 5 mm
-
Stap 4Bak de uien en wortels in de olijfolie
-
Stap 5Voeg de rijst toe en vet goed in
-
Stap 6Bevochtig met het mosselsap en het tonijnsap
-
Stap 7Voeg courgettes, champignons, knoflook en kruiden toe
-
Stap 8Kook vanaf dit punt 18 minuten op een laag vuur
-
Stap 9Giet het water in 3 porties over (zodat de rijst elke keer kan absorberen) en roer af en toe
-
Stap 10Als het water is opgenomen, voeg je de schaaldierensoep in 2 porties op dezelfde manier toe, gevolgd door de tomaten en de tonijn die in 8 stukken is gebroken
-
Stap 11Voeg aan het einde van het koken de mosselen toe
-
Stap 12Laat 2 minuten staan voor het opdienen
Je kunt de smaak verbeteren met een scheutje Espelettepeper of saffraan.
Voeg de helft van de mosselen en kokkels toe en een paar garnalen.