Boekweitbroodjes met smeersels
Geef uw aperitief een Breizh tintje door uw favoriete broodbeleg te combineren met een boekweitpannenkoek: in een handomdraai hebt u aperitiefhapjes met alle heerlijke smaken van Bretagne!


Alle ingrediënten
2 blikjes van 60g belle-iloise smeerbare kaas
2 boekweitpannenkoeken
12 kerstomaten
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Smeer een blikje smeerbare kaas op elke cake en rol ze dan op zichzelf
-
Stap 2Snijd met een goed mes in plakjes van 1 cm
-
Stap 3Leg plat neer en versier met een ½ kerstomaatje
Om de cake makkelijker te rollen, zet je hem 15 seconden in de magnetron voordat je hem uitsmeert.
Gebruik een tandenstoker om het rollen te vergemakkelijken.
Vervang de ½ cherrytomaat door een plakje rauwe champignon, een vleugje fromage frais, een plakje radijs, een ½ druif, ...
Voor stevigere smeersels meng je ze met een lepel fromage frais om het makkelijker uit te smeren.