Tonijnsalade met groene peper en avocado


3
mensen
20 min
voorbereiding
10 min
koken
Alle ingrediënten
1 blikje belle-iloise tonijn met groene peper
1 advocaat
½ sjalot
1 glas kooktarwe (80 g)
Ongeveer 70 g mesclun met rucola
10 walnootpitten
40 g Gruyère of Comté kaas
1 citroen
In de keuken aan de slag!
Totale tijd :
30 min
Voorbereiding :
20 min
Koken :
10 min
-
Stap 1Kook de tarwe in kokend gezouten water gedurende de aangegeven tijd
-
Stap 2Verwijder 3 dunne schijfjes citroen voor decoratie
-
Stap 3Meng in een slakom de in blokjes gesneden Gruyèrekaas, de fijngesneden sjalot, 8 walnoten, de gepelde en in stukjes gesneden avocado, de verkruimelde tonijn met de olie en het citroensap
-
Stap 4Voeg dan de afgekoelde tarwe toe
-
Stap 5Schik de slasoorten rond de schotel en vervolgens het mengsel in het midden
-
Stap 6Versier de bovenkant met de citroenschijfjes, walnoten en kappertjes
-
Stap 7Minstens 30 minuten koelen voor het serveren