Salade met de smaken van de Garrigue
Stel een heerlijke salade samen als eerbetoon aan de Middellandse Zee met onze Emietté van tonijn met de smaken van de garrigue: combineer eenvoudig sla, kikkererwten, cherrytomaatjes, feta, lente-ui, gegrilde paprika en avocado... om te variëren naar eigen smaak!


Alle ingrediënten
1 blik 1/10 van 80g tonijnvlokken van la belle-iloise Saveurs de la garrigue
2 handenvol sla
24 kerstomaatjes (ongeveer 100g)
6 stukjes gemarineerde gegrilde paprika (ongeveer 50 g)
In olie gemarineerde fetablokjes (ongeveer 40 g)
Gekookte kikkererwten (ongeveer 40 g)
1 bosui (ongeveer 20 g)
1 avocado (ongeveer 160 g)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verdeel de salade over 2 soepborden
-
Stap 2Snijd de avocado in tweeën, verwijder de pit en gebruik een lepel om het vruchtvlees los te maken van een blok
-
Stap 3Snijd de avocado in reepjes en besprenkel met citroensap om oxidatie te voorkomen
-
Stap 4Snijd de paprika's in reepjes, halveer de tomaten en maak de feta grof
-
Stap 5Schik elk ingrediënt harmonieus naast de anderen volgens kleur
-
Stap 6Leg ½ blikje tonijn op elk bord
-
Stap 7Besprenkel met het citroensap van de avocado en een drupje olijfolie
-
Stap 8Bestrooi met de uienringen en zaden
Voeg dunne plakjes venkelknol toe voor een vleugje anijs.
Vervang de kikkererwten door een gekookte graansoort (tarwe, quinoa...)