Thaise salade


Alle ingrediënten
2 blikjes van 115g la belle-iloise Sardines in arachideolie
80g gedehydrateerde rijstpasta (300g gekookt)
2 geraspte wortelen (ongeveer 110g)
2,5 g gedehydrateerde zwarte champignon, fijngehakt (10g gerehydrateerd)
40g gehakte spinaziescheuten
40g grof gehakte pinda's
De helft van de olie uit een blikje la belle-iloise Sardines in arachideolie
2 el sojasaus (20g)
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Week de paddenstoelen eerst in koud water
-
Stap 2Maak de saus om de smaken vrij te maken. Meng hiervoor alle ingrediënten in een kom
-
Stap 3Kook de pasta in een grote hoeveelheid kokend water en stop het koken door het af te spoelen in koud water. Giet af en zet opzij op een koele plaats
-
Stap 4Zodra de pasta is afgekoeld, voeg je de fijngesneden groenten (spinazie, wortelen, champignons) en de pinda's toe
-
Stap 5Voeg dan de uitgelekte sardines toe, in kleine stukjes gesneden, en meng voorzichtig
-
Stap 6Giet alle dressing over de salade en schep nogmaals om
-
Stap 7Schep de salade in individuele Aziatische kommen of op een grote schaal en serveer
- Voor extra pit kun je 1/2 rode chilipeper, 12 g fijngehakte of gepureerde gember en 2 g fijngehakt citroengras toevoegen.