Tonijnsalade met groene appels


Alle ingrediënten
2 x 207 g blikjes la belle-iloise witte witte witte witte witte tonijn naturel
3 groene granny smith appels
150 g faisselle of fromage frais
2 verse witte uien of 2 sjalotten (60 g)
Het sap van een citroen
1 theelepel roze bessen voor de salade en 1/2 theelepel voor de garnering
30 g walnootpitten
1/2 bos bieslook
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd 2 appels met schil in blokjes en besprenkel met het sap van een halve citroen.
-
Stap 2Snijd de andere appel in reepjes en besprenkel met de overgebleven citroen.
-
Stap 3Pureer de faisselle in een kom met een vork.
-
Stap 4Voeg het sap van een blikje tonijn, zout, peper, kerriepoeder, 3/4 van de bieslook, sjalotten en de helft van de roze bessen toe.
-
Stap 5Voeg de tonijn, walnoten en appelblokjes toe en meng goed.
-
Stap 6Leg het mengsel in het midden van een schaal en versier de bovenkant met de appelschijfjes.
-
Stap 7Bestrooi met de overgebleven roze bessen en een paar sprietjes bieslook.
-
Stap 8Serveer gekoeld.
Vervang de 2 blikjes tonijn au naturel door 2 blikjes tonijn in olijfolie. Gebruik de helft van de "dekkende" olie en voeg naar smaak ½ citroensap toe.