Sandwiches met geroosterde tomaten en biologische hummus met Bretons zeewier
Het is gemakkelijk om heerlijke smeersels met mediterrane smaken te maken om van te genieten als aperitief of voorgerecht. Je hoeft alleen maar een paar kerstomaatjes en lente-uitjes te roosteren, onze heerlijke biologische houmous op boerenbrood te smeren en te bestrooien met in plakjes gesneden olijven om je gasten een heerlijke maaltijd te geven!


Alle ingrediënten
2 x 105 g glaasjes hummus van zeewier van la belle-iloise
4 grote sneden boerenbrood
24 kerstomaten
2 lente-uitjes
8 ontpitte zwarte olijven
4 handenvol sla
Een paar verse kruiden voor decoratie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 240°C (gasstand 7/8)
-
Stap 2Doe de hele kerstomaatjes en de in de lengte in repen gesneden uien in een schaal met antiaanbaklaag
-
Stap 35 minuten bakken
-
Stap 4Rooster de sneetjes brood
-
Stap 5Besmeer elk sneetje brood met ½ potje hummus en leg de gekoelde tomaten, uien en in plakjes gesneden olijven erop
-
Stap 6Garneer met een paar verse kruiden en serveer met een paar blaadjes sla
Voeg een paar geroosterde sesamzaadjes en verkruimelde nori zeewierblaadjes toe.
Voor een extra traktatie verkruimel je voor het serveren een beetje feta over de bovenkant.