Sandwiches met geroosterde tomaten en biologische hummus met Bretons zeewier

Het is gemakkelijk om heerlijke smeersels met mediterrane smaken te maken om van te genieten als aperitief of voorgerecht. Je hoeft alleen maar een paar kerstomaatjes en lente-uitjes te roosteren, onze heerlijke biologische houmous op boerenbrood te smeren en te bestrooien met in plakjes gesneden olijven om je gasten een heerlijke maaltijd te geven!

4 mensen
10 minuten voorbereiding
5 minuten koken

Alle ingrediënten

  • 2 x 105 g glaasjes hummus van zeewier van la belle-iloise

  • 4 grote sneden boerenbrood

  • 24 kerstomaten

  • 2 lente-uitjes

  • 8 ontpitte zwarte olijven

  • 4 handenvol sla

  • Een paar verse kruiden voor decoratie

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
15 minuten
Voorbereiding :
10 minuten
Koken :
5 minuten
  • Stap 1
    Verwarm de oven voor op 240°C (gasstand 7/8)
  • Stap 2
    Doe de hele kerstomaatjes en de in de lengte in repen gesneden uien in een schaal met antiaanbaklaag
  • Stap 3
    5 minuten bakken
  • Stap 4
    Rooster de sneetjes brood
  • Stap 5
    Besmeer elk sneetje brood met ½ potje hummus en leg de gekoelde tomaten, uien en in plakjes gesneden olijven erop
  • Stap 6
    Garneer met een paar verse kruiden en serveer met een paar blaadjes sla
Tip van de chef

Voeg een paar geroosterde sesamzaadjes en verkruimelde nori zeewierblaadjes toe.

Voor een extra traktatie verkruimel je voor het serveren een beetje feta over de bovenkant.

Overige inkomsten

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.