Ui en Sardientaart met 2 paprika's

6 mensen
35 min voorbereiding
40-45 min koken

Alle ingrediënten

  • 3 blikjes van 115g la belle-iloise Sardines met 2 paprika's

  • 600g uien

  • 1 bladerdeeg

  • 2 stevige tomaten

  • 10 zwarte olijven

  • 3 snufjes couscouskruiden

  • 3 snufjes Provençaalse kruiden

  • 2 eetlepels nuoc mam

  • 3 snufjes zout

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1/3 glas water

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
1h15
Voorbereiding :
35 min
Koken :
40-45 min
  • Stap 1
    Bak de fijngesneden uien in een koekenpan, afgedekt, ongeveer 25 minuten op laag vuur in de olijfolie, sardineolie, zout, kruiden, specerijen en water
  • Stap 2
    Maak je deeg klaar en rol het uit in een taartvorm (of pizzaschaal)
  • Stap 3
    Wanneer de uien gekonfijt zijn, voeg je de nuoc mam toe en kook je verder, onafgedekt, tot alle vloeistof verdampt is
  • Stap 4
    Laat het mengsel iets afkoelen en verdeel het dan over het deeg
  • Stap 5
    Schik de sardines en olijven er harmonieus op
  • Stap 6
    Snijd dunne plakjes tomaat en bedek elke sardine
  • Stap 7
    Bak 15 tot 20 minuten in een hete oven op 220°C (gasstand 7)
Tip van de chef

Serveer warm met een salade.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Paillasson taart à la Luzienne
Warme gerechten
Bekijk het recept
Quiche van Makreel met witte wijn
Warme gerechten
Bekijk het recept
Bladerdeeggebak met Sardientjes uit Saint-Georges
Marie-Galante Tonijntaart
Warme gerechten
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.