Sardientjes op focaccia

4 mensen
20 min voorbereiding
15 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 blikjes la belle-iloise Saint-Georges sardines in olijfolie (69 g)

  • 1 focaccia gekocht in een bakkerij of delicatessenwinkel

  • 2 rode uien

  • 160 ml water

  • 2 tot 3 eetlepels bruine suiker

  • 60 ml appelazijn

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
35 min
Voorbereiding :
20 min
Koken :
15 min
  • Stap 1
    Plaats de focaccia 10-15 minuten in de oven op 150°C.
  • Stap 2
    Om de rode uien te maken: schil de uien en snijd ze in ringen. Giet het water, de azijn en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de rode uien toe en laat ongeveer 10 minuten koken.
  • Stap 3
    Snijd de foccacia, eenmaal uit de oven, in kleine porties. Leg op elke portie een Saint-Georges sardientje en augurkjes rode ui.
Tip van de chef

Bereid de augurken van tevoren voor extra smaak

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Sardine wraps in olijfolie
Aperitief
Bekijk het recept
Rillettes van Sardines in olijfolie
Ingangen
Bekijk het recept
Bladerdeeggebak met Sardientjes uit Saint-Georges
Warme toast met Sardientjes Saint-Georges
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.