Sardijnse mimosa-eieren


4
mensen
15 min
voorbereiding
10 min
koken
Alle ingrediënten
1 blikje van 115g la belle-iloise Sardines in olijfolie en citroensaus
4 eiren
40g fromage frais met peper of knoflook en kruiden
1 kleine andijvie
In de keuken aan de slag!
Totale tijd :
25 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
10 min
-
Stap 1Kook de eieren 10 minuten
-
Stap 2Koel ze af, pel ze, snijd ze in tweeën en verwijder de dooier
-
Stap 3Meng de kaas met de olie van de sardines en de eidooiers in een kom
-
Stap 4Voeg dan de sardientjes toe
-
Stap 5Vul ½ eiwitschalen met het mengsel
-
Stap 6Snijd kleine driehoekjes uit de uiteinden van de witlofbladeren (om de zeilen te maken)
-
Stap 7Snijd de rest van de andijvie in kleine stukjes om de eieren te stabiliseren
-
Stap 8Schik de 1/2 eieren er harmonieus op en versier ze elk met een witlofblaadje
-
Stap 9Bewaar gekoeld tot serveren