Samoussas van sardines met kurkuma en Batak bessen

Het is heel eenvoudig om je eigen samoussas te maken met onze smakelijke sardientjes met Batakbessen en kurkuma: alles wat je nodig hebt is een paar vellen bladerdeeg, wat sla en een paar wortels en courgettes en je hebt in slechts 20 minuten heerlijke in de oven gebakken beignets!

recette de samoussas sardines aux baies de batak curcuma et courgettes recette de samoussas sardines aux baies de batak curcuma et courgettes la belle-iloise
4 mensen
23 min voorbereiding
13 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 x 115 g blikjes la belle-iloise sardines met Batakbessen en kurkuma

  • 100 g wortel

  • 100 g courgette

  • 8 vellen baksteendeeg

  • Een paar slabladeren

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
36 min
Voorbereiding :
23 min
Koken :
13 min
  • Stap 1
    Open de blikjes sardines en pers het sap eruit om de groenten te koken
  • Stap 2
    Schil de wortel
  • Stap 3
    Snijd alle groenten in fijne julienne reepjes en kook ze, afgedekt, 3 minuten in het sardinesap
  • Stap 4
    Giet af en meng de groenten met de fijngemaakte sardines
  • Stap 5
    Snijd elk vel baksteendeeg doormidden en vouw het in de lengte dubbel
  • Stap 6
    Leg een eetlepel van het mengsel op één rand van het vel en vouw tot een driehoek
  • Stap 7
    Leg de samoussas op een bakplaat en bak ze 10 minuten op 200°C
  • Stap 8
    Serveer warm met slablaadjes en dipsaus
Tip van de chef
  • Voor extra knapperigheid bestrijk je de samoussas met een beetje olijfolie voordat je ze in de oven zet
Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.