Samoussas van sardines met kurkuma en Batak bessen
Het is heel eenvoudig om je eigen samoussas te maken met onze smakelijke sardientjes met Batakbessen en kurkuma: alles wat je nodig hebt is een paar vellen bladerdeeg, wat sla en een paar wortels en courgettes en je hebt in slechts 20 minuten heerlijke in de oven gebakken beignets!


Alle ingrediënten
2 x 115 g blikjes la belle-iloise sardines met Batakbessen en kurkuma
100 g wortel
100 g courgette
8 vellen baksteendeeg
Een paar slabladeren
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Open de blikjes sardines en pers het sap eruit om de groenten te koken
-
Stap 2Schil de wortel
-
Stap 3Snijd alle groenten in fijne julienne reepjes en kook ze, afgedekt, 3 minuten in het sardinesap
-
Stap 4Giet af en meng de groenten met de fijngemaakte sardines
-
Stap 5Snijd elk vel baksteendeeg doormidden en vouw het in de lengte dubbel
-
Stap 6Leg een eetlepel van het mengsel op één rand van het vel en vouw tot een driehoek
-
Stap 7Leg de samoussas op een bakplaat en bak ze 10 minuten op 200°C
-
Stap 8Serveer warm met slablaadjes en dipsaus
- Voor extra knapperigheid bestrijk je de samoussas met een beetje olijfolie voordat je ze in de oven zet