Vriendenzon met tonijncrumble

8-12 mensen
15 min voorbereiding
30 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik 1/5 (160 g) Zanzibar tonijnvlokken

  • 1 blik 1/5 (160 g) Tomaat Tonijnvlokken

  • 2 bladerdeeggebakjes

  • 1 eidooier geklopt met 5 ml melk voor de vergulding

  • 2 eetlepels sesamzaad

  • 2 eetlepels maanzaad

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
45 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
30 min
  • Stap 1
    Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Stap 2
    Rol 1 deeg uit op een bakplaat.
  • Stap 3
    Verdeel de Zanzibar tonijn over de ene helft en de tomaten tonijn crumble over de andere helft.
  • Stap 4
    Leg het 2e bladerdeeg, rand tegen rand, bovenop het 1e.
  • Stap 5
    Bestrijk de bovenkant van het deeg met het goud.
  • Stap 6
    Bestrooi elke helft met respectievelijk sesamzaad en maanzaad om ze te onderscheiden.
  • Stap 7
    Plaats een glas met een diameter van 5 cm in het midden van het gebak om de afdruk achter te laten.
  • Stap 8
    Snijd het deeg in kwarten tot aan de rand en snijd elk kwart in 6 gelijke repen.
  • Stap 9
    Laat 10 minuten opstijven in de vriezer.
  • Stap 10
    Draai elke strook zo gelijkmatig mogelijk om zichzelf heen.
  • Stap 11
    Zet 30 minuten in de oven op halve hoogte.
Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Zanzi salade
Salades
Bekijk het recept
Zanzibar Tonijn pastilla
Warme gerechten
Bekijk het recept
Sigaren uit Zanzibar
Aperitief
Bekijk het recept
Cocktailsaus met Tonijnvlokken
Aperitief
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.