Vriendenzon met tonijncrumble


8-12
mensen
15 min
voorbereiding
30 min
koken
Alle ingrediënten
1 blik 1/5 (160 g) Zanzibar tonijnvlokken
1 blik 1/5 (160 g) Tomaat Tonijnvlokken
2 bladerdeeggebakjes
1 eidooier geklopt met 5 ml melk voor de vergulding
2 eetlepels sesamzaad
2 eetlepels maanzaad
In de keuken aan de slag!
Totale tijd :
45 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
30 min
-
Stap 1Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Stap 2Rol 1 deeg uit op een bakplaat.
-
Stap 3Verdeel de Zanzibar tonijn over de ene helft en de tomaten tonijn crumble over de andere helft.
-
Stap 4Leg het 2e bladerdeeg, rand tegen rand, bovenop het 1e.
-
Stap 5Bestrijk de bovenkant van het deeg met het goud.
-
Stap 6Bestrooi elke helft met respectievelijk sesamzaad en maanzaad om ze te onderscheiden.
-
Stap 7Plaats een glas met een diameter van 5 cm in het midden van het gebak om de afdruk achter te laten.
-
Stap 8Snijd het deeg in kwarten tot aan de rand en snijd elk kwart in 6 gelijke repen.
-
Stap 9Laat 10 minuten opstijven in de vriezer.
-
Stap 10Draai elke strook zo gelijkmatig mogelijk om zichzelf heen.
-
Stap 11Zet 30 minuten in de oven op halve hoogte.