Taboulé met sardientjes


Alle ingrediënten
1 blikje (115 g) la belle-iloise Sardines in Olijfolie en Citroensaus
2 kleine tomaten
¼ rode ui
100 g voorgekookte middelgrote griesmeel
½ citroensap
2 snufjes zout
Een paar blaadjes verse munt of koriander
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Open het blikje sardines en zet er 2 opzij voor de presentatie
-
Stap 2Meng het griesmeel met de olie van de sardines en het zout
-
Stap 3Voeg de tomatenblokjes, het citroensap, de overgebleven grof gehakte sardines en de gehakte kruiden toe
-
Stap 4Koel (het griesmeel zal opzwellen door het water uit de tomaten)
-
Stap 5Roer na 30 minuten met een vork en zet nog minstens 60 minuten in de koelkast
-
Stap 6Roer nogmaals voor het opdienen. Proef gerust of het griesmeel niet knispert onder je tanden
Verwijder het velletje van de tomaten, dan wordt je tabouleh nog lekkerder.
Je kunt een beetje peper of in kleine blokjes gesneden komkommer toevoegen.
Voor meer karakter vervang je de sardines in olijfolie en citroen door onze pittigere recepten: aromatische kruiden, groene peper, 2 pepers, enz.