Taboulé met sardientjes

recette taboulé sardines au citron la belle-iloise recette taboulé sardines au citron la belle-iloise
2 mensen
1h40 min voorbereiding
Geen koken

Alle ingrediënten

  • 1 blikje (115 g) la belle-iloise Sardines in Olijfolie en Citroensaus

  • 2 kleine tomaten

  • ¼ rode ui

  • 100 g voorgekookte middelgrote griesmeel

  • ½ citroensap

  • 2 snufjes zout

  • Een paar blaadjes verse munt of koriander

Niet te missen
Voorjaarsselectie
Sardines à l'huile d'olive et au citron Sardines à l'huile d'olive et au citron
Een zonnig recept met fruitige, vitaminerijke smaken
€ 14,15
€ 17,30

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
1h40
Voorbereiding :
10 min
Koken :
Geen
  • Stap 1
    Open het blikje sardines en zet er 2 opzij voor de presentatie
  • Stap 2
    Meng het griesmeel met de olie van de sardines en het zout
  • Stap 3
    Voeg de tomatenblokjes, het citroensap, de overgebleven grof gehakte sardines en de gehakte kruiden toe
  • Stap 4
    Koel (het griesmeel zal opzwellen door het water uit de tomaten)
  • Stap 5
    Roer na 30 minuten met een vork en zet nog minstens 60 minuten in de koelkast
  • Stap 6
    Roer nogmaals voor het opdienen. Proef gerust of het griesmeel niet knispert onder je tanden
Tip van de chef

Verwijder het velletje van de tomaten, dan wordt je tabouleh nog lekkerder.

Je kunt een beetje peper of in kleine blokjes gesneden komkommer toevoegen.

Voor meer karakter vervang je de sardines in olijfolie en citroen door onze pittigere recepten: aromatische kruiden, groene peper, 2 pepers, enz.

D'autres idées

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.