belle-iloise tonijntagine


Alle ingrediënten
1 blikje van 207 g la belle-iloise tonijn au naturel
200 g aardappelen
2 uien, in kleine partjes gesneden (ongeveer 200 g)
1 kleine courgette, in vieren gesneden
1 tomaat, in vieren gesneden
1 wortel, in grote stukken gesneden
1 fijngehakt teentje knoflook
1 schijfje citroen
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Fruit de uien in een koekenpan in de olijfolie tot ze goudbruin zijn. Open ondertussen het blikje tonijn (bewaar het sap) en snijd het in 2 plakken.
-
Stap 2Verdeel de wortelen, courgettes, aardappelen en druiven gelijkmatig over elk gerecht.
-
Stap 3Giet het tonijnsap en het water over de uien. Voeg dan de kruiden, zout, Provençaalse kruiden, knoflook en kippenbouillon toe.
-
Stap 4Verwarm een beetje en verdeel over de groenten
-
Stap 5Leg de plakjes tonijn op de groenten
-
Stap 6Voeg de tomaten en citroenen toe en dek af met het deksel.
-
Stap 7Zet 1 à 2 uur in een hete oven op 210°C (th.7) (controleer ¾ van de tijd of er nog genoeg sap in de schaal zit).
-
Stap 8Bestrooi met gehakte korianderblaadjes voor het opdienen.
Voeg amandelen, dadels...