Ui en Sardientaart met 2 paprika's


Alle ingrediënten
3 blikjes van 115g la belle-iloise Sardines met 2 paprika's
600g uien
1 bladerdeeg
2 stevige tomaten
10 zwarte olijven
3 snufjes couscouskruiden
3 snufjes Provençaalse kruiden
2 eetlepels nuoc mam
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Bak de fijngesneden uien in een koekenpan, afgedekt, ongeveer 25 minuten op laag vuur in de olijfolie, sardineolie, zout, kruiden, specerijen en water
-
Stap 2Maak je deeg klaar en rol het uit in een taartvorm (of pizzaschaal)
-
Stap 3Wanneer de uien gekonfijt zijn, voeg je de nuoc mam toe en kook je verder, onafgedekt, tot alle vloeistof verdampt is
-
Stap 4Laat het mengsel iets afkoelen en verdeel het dan over het deeg
-
Stap 5Schik de sardines en olijven er harmonieus op
-
Stap 6Snijd dunne plakjes tomaat en bedek elke sardine
-
Stap 7Bak 15 tot 20 minuten in een hete oven op 220°C (gasstand 7)
Serveer warm met een salade.