Boekweit taart met kruimels

8 mensen
40 min voorbereiding
25 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 x 80g blikken belle-iloise crumble

  • 2 boekweitpannenkoeken

  • 2 eieren

  • 100 g room

  • 300 g uien

  • 2 lepels olie

  • 2 snufjes zout

  • Optioneel: 30 g geraspte kaas

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
1h05
Voorbereiding :
40 min
Koken :
25 min
  • Stap 1
    Bak de gesnipperde uien.
  • Stap 2
    Verwarm de oven voor op 210°C.
  • Stap 3
    Olie de taartvorm in.
  • Stap 4
    Leg 2 boekweitpannenkoeken in de bodem.
  • Stap 5
    Meng in een kom de twee blikken kruimels, eieren, room en kruiden. Voeg vervolgens de gekookte uien toe.
  • Stap 6
    Giet het mengsel in de taartvorm en bestrooi met de kaas.
  • Stap 7
    Bak 25 minuten en serveer warm
Tip van de chef

Met een metalen taartvorm krijg je een krokantere bodem.

Je kunt alle verkruimelde belle-iloise gebruiken die je lekker vindt.

Je kunt de uien vervangen door prei.

Deze taart kan ook worden geserveerd als aperitief of voorgerecht.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.