Tartine met makreel rillette, ricotta, doperwten en tuinbonen


Alle ingrediënten
1 blik (118g) makreelfilets met citroen, bergamot en dille
150 g ricotta kaas
4 sneetjes zuurdesembrood
100 g erwten
100 gr de fèves
100 g boerenkool
1 citroen
Olijfolie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Giet de erwten in een pan met kokend water en laat ze 15 minuten koken. Voeg vijf minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen toe
-
Stap 2Giet de groenten af en dompel ze onder in een kom met ijswater. Zet opzij
-
Stap 3Verwijder de nerven van elk boerenkoolblad met een mes of met de hand. Was de bladeren en snijd ze in reepjes. Hak de munt- en peterselieblaadjes fijn
-
Stap 4Ontpit de citroen en bewaar de schil. Snijd de citroen vervolgens doormidden en pers het sap eruit. Zet opzij
-
Stap 5Meng in een kom de erwten, bonen, boerenkool en verse kruiden met de citroenrasp en -sap en een drupje olijfolie. Zet opzij
-
Stap 6Meng in een andere kom de ricotta, makreel en timut peper
-
Stap 7Rooster de 2 sneetjes brood. Verdeel de makreelrillette met ricotta erover en bestrooi met de gemengde groenten
-
Stap 8Voeg een snufje zout en een beetje peper toe. Voeg een paar kasha zaden en een drupje olijfolie toe. Geniet meteen!