Tartine met makreel rillette, ricotta, doperwten en tuinbonen

tartine rillette de maquereau petits pois ricotta recette la belle-iloise tartine de maquereau pois ricotta
2 mensen
10 min voorbereiding
15 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blik (118g) makreelfilets met citroen, bergamot en dille

  • 150 g ricotta kaas

  • 4 sneetjes zuurdesembrood

  • 100 g erwten

  • 100 gr de fèves

  • 100 g boerenkool

  • 1 citroen

  • Olijfolie

  • Een paar blaadjes munt en peterselie

  • Een paar kasha zaden

  • Timut zout en peper

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
25 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
15 min
  • Stap 1
    Giet de erwten in een pan met kokend water en laat ze 15 minuten koken. Voeg vijf minuten voor het einde van de kooktijd de tuinbonen toe
  • Stap 2
    Giet de groenten af en dompel ze onder in een kom met ijswater. Zet opzij
  • Stap 3
    Verwijder de nerven van elk boerenkoolblad met een mes of met de hand. Was de bladeren en snijd ze in reepjes. Hak de munt- en peterselieblaadjes fijn
  • Stap 4
    Ontpit de citroen en bewaar de schil. Snijd de citroen vervolgens doormidden en pers het sap eruit. Zet opzij
  • Stap 5
    Meng in een kom de erwten, bonen, boerenkool en verse kruiden met de citroenrasp en -sap en een drupje olijfolie. Zet opzij
  • Stap 6
    Meng in een andere kom de ricotta, makreel en timut peper
  • Stap 7
    Rooster de 2 sneetjes brood. Verdeel de makreelrillette met ricotta erover en bestrooi met de gemengde groenten
  • Stap 8
    Voeg een snufje zout en een beetje peper toe. Voeg een paar kasha zaden en een drupje olijfolie toe. Geniet meteen!
Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.