Courgette terrine met Menton crumble
Verras je gasten als voorgerecht met tomaten vol zuiderse frisheid... Snijd de tomaten van je keuze in blokjes en top ze met onze Menton citroen makreel crumble gemengd met quinoa, geraspte wortel, citroensap en gehakte bieslook - serveer koud!


Alle ingrediënten
3 blikjes 80g Menton la belle-iloise Verkruimelde Makreel met Kruiden en Citroen
750 g courgettes
30 g paneermeel
4 eieren
30 g geraspte Emmentaler kaas
2 eetlepels olijfolie
1,5 theelepel zout (5 g)
2 snufjes peper
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Rasp de courgettes
-
Stap 2Kook de geraspte courgettes 5 minuten afgedekt en voeg dan de olijfolie toe op een middelhoog vuur gedurende 8 tot 10 minuten, onder regelmatig roeren
-
Stap 3Laat een beetje afkoelen
-
Stap 4Meng in een kom de overige ingrediënten
-
Stap 5Beboter een cakevorm
-
Stap 6Bak ongeveer 40 minuten in een hete oven op 200°C (gasstand 6/7)
-
Stap 7Laat afkoelen en zet minstens 12 uur in de koelkast
-
Stap 8Ontvorm en snijd in plakjes van ongeveer 1 cm dik
Serveer met een paar plakjes tomaat en een groene salade. Serveer koel met een gazpacho of tomatencoulis, op smaak gebracht met tabasco. Om te controleren of hij gaar is, steek je er een mes in. Geen spoor? Dan is hij klaar!