Tonijn, flespompoen, spinazie en hazelnoottaart

Maak een heerlijke tonijntaart met de zoete smaken van de herfst: troostend en perfect voor het seizoen!

recette tarte au thon butternut épinard noisettes recette la belle-iloise de tarte butternut épinard thon
4 à 6 mensen
10 min voorbereiding
45 min koken

Alle ingrediënten

  • 1 blikje van 80 g la belle-iloise Tonijnvlokken in olijfolie

  • 1 blik van 139 g la belle-iloise Natuurlijke witte albacore Tonijn

  • 1 korstdeeg

  • 85 cl béchamelsaus

  • Een halve muskaatpompoen

  • 100 g verse spinazie

  • een paar hazelnoten

  • 1 eetlepel olijfolie om te koken

Tonijnvlokken in Olijfolie Tonijnvlokken in Olijfolie
Een smakelijk recept om in je mond te smelten, een dagelijkse kost
€ 15,20
€ 15,20
Thon blanc germon au naturel (sans huile) Thon blanc germon au naturel (sans huile)
Een authentieke smaak en een onvergelijkbare smeltende textuur, zonder olie!
€ 21,05
€ 21,05

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
55 min
Voorbereiding :
10 min
Koken :
45 min
  • Stap 1
    Snijd de groenten en doe ze in een pan om ongeveer 10 tot 15 minuten voor te koken in olijfolie
  • Stap 2
    Verwarm de oven voor op 180° C
  • Stap 3
    Maak een béchamelsaus: smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer voorzichtig. Giet dan de melk erbij en blijf roeren tot de béchamel dik wordt
  • Stap 4
    Voeg het zout en de nootmuskaat toe aan de béchamelsaus
  • Stap 5
    Rol het zanddeeg uit in een vorm (hier een taartring voor 4 tot 6 personen)
  • Stap 6
    Voeg de garnering beetje bij beetje toe: verdeel de voorgekookte groenten, voeg een blikje tonijnvlokken in olijfolie toe, voeg de béchamelsaus toe, voeg kleine stukjes witte tonijn au naturel toe en bestrooi met geroosterde hazelnoten
  • Stap 7
    Bak de taart 30 minuten op 180°C
Tip van de chef

Afhankelijk van je voorkeur kun je gesneden witte tonijn of tonijnvlokken gebruiken.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Quiche zonder bladerdeeg met Makreel en spinazie
Warme gerechten
Bekijk het recept
Boekweit taart met kruimels
Warme gerechten
Bekijk het recept
Tonijn en groene olijvencake
Ingangen
Bekijk het recept
Parmentier Tonijnbrood
Ingangen
Bekijk het recept
Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.