Tonijn, flespompoen, spinazie en hazelnoottaart
Maak een heerlijke tonijntaart met de zoete smaken van de herfst: troostend en perfect voor het seizoen!


Alle ingrediënten
1 blikje van 80 g la belle-iloise Tonijnvlokken in olijfolie
1 blik van 139 g la belle-iloise Natuurlijke witte albacore Tonijn
1 korstdeeg
85 cl béchamelsaus
Een halve muskaatpompoen
100 g verse spinazie
een paar hazelnoten
1 eetlepel olijfolie om te koken
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Snijd de groenten en doe ze in een pan om ongeveer 10 tot 15 minuten voor te koken in olijfolie
-
Stap 2Verwarm de oven voor op 180° C
-
Stap 3Maak een béchamelsaus: smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en roer voorzichtig. Giet dan de melk erbij en blijf roeren tot de béchamel dik wordt
-
Stap 4Voeg het zout en de nootmuskaat toe aan de béchamelsaus
-
Stap 5Rol het zanddeeg uit in een vorm (hier een taartring voor 4 tot 6 personen)
-
Stap 6Voeg de garnering beetje bij beetje toe: verdeel de voorgekookte groenten, voeg een blikje tonijnvlokken in olijfolie toe, voeg de béchamelsaus toe, voeg kleine stukjes witte tonijn au naturel toe en bestrooi met geroosterde hazelnoten
-
Stap 7Bak de taart 30 minuten op 180°C
Afhankelijk van je voorkeur kun je gesneden witte tonijn of tonijnvlokken gebruiken.