Zanzibar Tonijn pastilla


Alle ingrediënten
2 blikjes van 80g la belle-iloise Zanzibar Tonijnvlokken
1 ui (90g)
6 vellen filodeeg
40g boter
30g tomaten geconserveerd in olie
In de keuken aan de slag!
-
Stap 1Open de blikjes tonijn en druk op het deksel om de olie in een koekenpan te gieten
-
Stap 2Snipper en zweet de ui in deze olie tot hij bruin is
-
Stap 3Voeg de gekonfijte tomaat toe, in 4 gesneden
-
Stap 4Laat afkoelen en roer de Zanzibar tonijn erdoor
-
Stap 5Bestrijk drie vellen filodeeg met de gesmolten boter (leg ze op elkaar)
-
Stap 6Bekleed een vorm met een diameter van 22 cm met de overhang
-
Stap 7Schik het tonijn-ui-mengsel
-
Stap 8Bedek het met de randen van de filovellen
-
Stap 9Draai het geheel om zodat de zichtbare kant de gladde kant is
-
Stap 10Herhaal de handeling voor de tweede pastilla
-
Stap 11Bak 15 tot 20 minuten in een hete oven op 180°C (gasstand 6) tot ze mooi gekleurd zijn
Geniet warm of warm met een groene salade of rauwkost.
Als je geen filodeeg hebt, gebruik dan baksteendeeg.