Zanzibar Tonijn pastilla

recette de pastillas à l'émietté de thon zanzibar recette pastillas à l'émietté de thon zanzibar la belle-iloise
2 mensen
15 min voorbereiding
15-20 min koken

Alle ingrediënten

  • 2 blikjes van 80g la belle-iloise Zanzibar Tonijnvlokken

  • 1 ui (90g)

  • 6 vellen filodeeg

  • 40g boter

  • 30g tomaten geconserveerd in olie

Niet te missen
Voorjaarsselectie
Tonijnvlokken - Zanzibar Tonijnvlokken - Zanzibar
Een warm, oosters recept met pruimen en tajineachtige kruiden
€ 13,55
€ 13,55

In de keuken aan de slag!

Totale tijd :
30 min
Voorbereiding :
15 min
Koken :
15-20 min
  • Stap 1
    Open de blikjes tonijn en druk op het deksel om de olie in een koekenpan te gieten
  • Stap 2
    Snipper en zweet de ui in deze olie tot hij bruin is
  • Stap 3
    Voeg de gekonfijte tomaat toe, in 4 gesneden
  • Stap 4
    Laat afkoelen en roer de Zanzibar tonijn erdoor
  • Stap 5
    Bestrijk drie vellen filodeeg met de gesmolten boter (leg ze op elkaar)
  • Stap 6
    Bekleed een vorm met een diameter van 22 cm met de overhang
  • Stap 7
    Schik het tonijn-ui-mengsel
  • Stap 8
    Bedek het met de randen van de filovellen
  • Stap 9
    Draai het geheel om zodat de zichtbare kant de gladde kant is
  • Stap 10
    Herhaal de handeling voor de tweede pastilla
  • Stap 11
    Bak 15 tot 20 minuten in een hete oven op 180°C (gasstand 6) tot ze mooi gekleurd zijn
Tip van de chef

Geniet warm of warm met een groene salade of rauwkost.

Als je geen filodeeg hebt, gebruik dan baksteendeeg.

Andere ideeën

Om uw smaakpapillen te prikkelen

Commande groupée
Bulkbestelling
Start een groepsbestelling en nodig anderen uit om deel te nemen aan uw bestelling. Ze kunnen hun favoriete producten toevoegen voor een gezamenlijke bezorging en besparen op de bezorgkosten.